Borászat

2012.07.03. 14:28

Keresik Magyarország legszebb szőlőbirtokát

A Bor és Piac szaklap szerkesztősége pályázatot hirdetett „Magyarország legszebb szőlőbirtoka 2012” címmel.

Vas Népe

A pályázaton minden olyan szőlőbirtok nevezését várják, amely gazdálkodása során - azon túlmenően, hogy a legjobb minőségű szőlő és bor előállítására törekszik - gondot fordít a természet értékeinek megőrzésére, a szőlő és a pincészet esztétikai megjelenésére, a birtok és a környező táj harmóniájának kialakítására.

 

 

„Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik úgy érzik, sikerült megteremteniük a mai normáknak megfelelő, a természetes környezettel összhangban lévő, ugyanakkor a bortermelés hagyományait őrző birtokot. A természet értékeinek megóvása, a vendégbarát körülmények és nem utolsósorban a kulturált borfogyasztás népszerűsítése további fontos szempontok az értékelésnél” – mondta Bozzai Zsófia, a Bor és Piac főszerkesztője.

A szaklap weboldalára eddig több mint ötven szőlőbirtok töltötte fel az adatait és a birtok, a pince, a vendégtér fotóit. Július hónaptól bárki szavazhat (az ingyenes regisztrációt követően). Minden regisztrált olvasó egy szavazattal rendelkezik. Augusztus- szeptember hónapban a legtöbb szavazatot kapott birtokok közül az első tízet a zsűri személyesen is felkeresi, majd a megszerzett tapasztalatok kiértékelése után dönt a győztes birtokról.

 

 

A zsűritagok: Bozzai Zsófia, a Bor és Piac magazin főszerkesztője, Dr. Szakács László, a Grabowski Kiadó ügyvezető igazgatója, Dékány Tibor tájépítész, fotóművész, Prof. Dr. habil Kállay Miklós, tanszékvezető egyetemi tanár, a BCE Borászati Intézet igazgatója, Dr. Csemez Attila tájépítészmérnök, tanszékvezető, a BCE Tájépítészeti Kar Tájtervezési és Területfejlesztési Tanszék, Dr. Laposa József tájépítész, borász, Dr. Lőrincz András, egyetemi adjunktus, tanszékvezető-helyettes, BCE Szőlészeti Tanszék, Dr. Pásti György, egyetemi docens , BCE Borászati Tanszék, Árendás Csaba, a SmartVineyard igazgatója.

A pályázaton induló szőlőbirtokok itt tekinthetőek meg:

http://www.borespiac.hu/verseny/magyarorszag-legszebb-szolobirtoka-2012/4/palyazat/" target="_blank"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!