Borászat

2016.04.08. 17:35

Várják a mintákat a megyei borversenyre

Kőszeg - A kistérségi borversenyre már leadták a nevezéseket a borosgazdák- most azonban a megyei megmérettetés határideje is közeleg.

Simán Klára

Az idén is megrendezi a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház a megyei borversenyt, amelyre a mintákat április 11-én (hétfő) 13 és 17 óra között, 12-én (kedd) pedig 10 és 16 óra között lehet leadni a Jurisics-várban.

A versenynek az az érdekessége, hogy a 2015-ös évjáraton kívül még óborokkal is lehet nevezni, ezeket külön értékeli majd a szakértő zsűri.
A Vas Megyei Borverseny a Szellemi Kulturális Örökség jegyzékére felkerült - kőszegi Szőlő Jövésnek Könyve hagyománya előtt tiszteleg ezzel a megmérettetéssel, amelynek fővédnöke Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. A borverseny szakmai vezetője Szövényi Áron borász, főszervezője pedig Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója. A borbírálás az OIV (International Organisation of Vine and Wine) irányelvei alapján történik százpontos rendszerben.

A rendezvényen ebben az évben harmadik alkalommal gasztronómiai zsűri is bírál, ők különdíjjal jutalmazzák az általuk gasztronómiai szempontból legjobbnak ítélt bort, illetve borokat.

A verseny értékelésére, valamint a díjak átadására az április 24-ei ünnepélyes bejegyzés ad alkalmat. (A Szőlő Jövésnek Könyvébe ekkor kerül be az idei hajtás rajza.) 2013-tól az aranyérmes borok a verseny elegáns arany logójával is jelezhetik eredményüket a borospalackokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!