Borászat

2014.11.24. 13:59

Kóstolva jó a bor

A megfelelő bor megvásárlása könnyen tűnhet megoldhatatlan feladatnak. Íme, néhány fontos szempont.

A borvásárlás ideális helyszíne a kóstolásra is alkalmas pince vagy a borszaküzlet, ahol bármikor segítséget kérhetünk. Ha szupermarketben vásárlunk bort, kerüljük azokat az italokat, amelyek címkéjén nem szerepel a pincészet neve, illetve a flakonos termékeket és a söröskupakszerű kupakkal zárt üvegeket, mert ezek általában megkérdőjelezhető minőségűek. Jó nevű pincészettől választhatunk PET palackos bort, a minőség ugyanaz lesz.

Léteznek új technológiák, mint a Bag-in-box: ez egy rugalmas zsák és csap kombinációja, dobozva „zárva". A zsák fokozatosan zsugorodik össze, és a légmentesen záródó csap megakadályozza, hogy a zsákba levegő jusson. A termék felbontott állapotban több hétig is eláll. Az üvegpalackon csavaros kupakkal lezárt borokat régen az olcsó lőrékkel azonosították, pedig ez a technika is megbízható és egyre elterjedtebb! Roséból és könnyű fehérborból a legutolsó évjáratból érdemes vásárolni. A versenyeket, kitüntetéseket nyert borokat bármely üzlet polcairól levehetjük, egyéb esetekben érdemes szakértőt megkérdeznünk egy-egy évjárat kapcsán..


Juhász Attila – Borszaküzlet tulajdonos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!