Borosta

2012.03.09. 12:26

Hufi, a háttérember

A hét szinte minden napján dolgozik. Nem panaszkodik, teszi a dolgát. A háttérben, a színpad mögött dolgozik, ott, ahol nem égnek a fények, nem szól a mikrofon. Ismeretlen ismerős, sosem látjuk, de a háttérben mindig jelen van. Ő Hufnágel Szabolcs Hufi, a Savaria Ifjúsági Centrum programfelelőse.

Ambrózai Zsuzsanna

A háttérben igen, ott aztán nagyon is. Ő tart kezében mindent, nála futnak össze a szálak. Szervez, rendez, megvalósít, lebonyolít  ő nem más, mint Hufnágel Szabolcs Hufi, a Savaria Ifjúsági Centrum programfelelőse. Neki köszönheti a nagyérdemű, hogy rendszeresen részt vehet különböző rendezvényeken, elsősorban koncerteken.

- Érdekesen alakult a pályafutásom, annak ellenére ugyanis, hogy mindig is humán beállítottságú voltam, műszaki középiskolába jártam. Aztán főiskolára már történelem szakra jelentkeztem, és sikeresen elvégeztem. Ez a másik szerelmem a zene mellett. Régésztechnikusi és levéltártechnikusi képesítést is szereztem, ennek ellenére nem ezen a területen kezdtem el dolgozni, hanem a SIC elődjénél. Olyan igazi mindenes voltam - mosolyog, majd így emlékezik tovább: aztán 2002-ben döntöttem úgy, hogy kell egy kis vátozatosság. Régésztechnikusként kezdtem dolgozni, jártuk az országot, abban az időben épültek az autópályák. Néhány év munka után kerültem ismét vissza a SIC-hez, már mint programszervező, munka közben pedig elvégeztem az andragógia szakot. Nagyon szeretem a munkámat, ebből a szempontból szerencsésnek tartom magam, hogy mindig is azt csinálhattam, amit szeretek. Most, hogy nehéz körülmények vannak, kicsit megváltozott a munkám szerepe, sokkal több feladatot látok el én is, így előfordul, hogy szinte csak aludni járok haza, de nem panaszkodom. Azt hiszem a munkám abszolút pozitív visszaigazolása, hogy nem nekem kell vadásznom a fellépő zenekarokra, hanem az esetek 95 százalékában ők jeleznek, hogy szívesen jönnének játszani. Ez azt jelenti, hogy már most a szeptember-októberi programokat rakom össze, addig ugyanis már minden hétvége foglalt.

Adódik a kérdés, aki zenei közegben mozog, vajon maga is játszik e valamely hangszeren?

- Sosem szerettem a rivaldafényt, vannak emberek, akik szeretnek kiállni a publikum elé, megmutatni magukat, én nem ezek közé tartozom. Én a háttérben mozgok mindig. Úgy vélem vannak erre nálam sokkal érdemesebb emberek is  nevet, majd folytatja: a zene egy teljesen más kérdés. Már korán szembesültem saját adottságaimmal, miszerint botfülem van, így a zenét én nem művelem, csak hallgatom és nagyon szeretem. Egyébként ha van némi szabadidőm - ami nagyon kevés - szívesen megyek vidéki koncertekre, vagy a barátokkal átruccanunk Bécsbe.

Szereti a természetet

A zene szeretete mellett a természet is fontos is szerepet játszik Hufi életében. Általában ha teheti, biciklivel közlekedik, s nagyon szeret a természetben túrázni, bolyongani. De legalább ugyanekkora lelkesedéssel képes egy egész napot filmnézéssel tölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!