Borosta

2013.01.16. 19:59

Hurtik Péter a Hallgatói Önkormányzat elnöke mesél

Szombathely - Az egyetemi hallgatók érdekvédelmi képviselője, Hurtik Péter mesél a munkáról, a feladatokról, s élete kisebb-nagyobb rezdüléseiről. Van miről bőven, hiszen életútja érdekesen alakult, már kisgyermekkorától kezdődően. Hosszú és kanyargós út vezetett a szombathelyi főiskoláig, majd egyetemig.

Ambrózai Zsuzsanna

Az elmúlt hetekben, de lassan már hónapokban is mérhető időszakban egyre többször találkozhattak nemcsak az egyetem hallgatói Hurtik Péterrel az NYME SEK Hallgatói Önkormányzatának elnökével. A felsőoktatást érintő vitás kérdésekben, fórumokon, tüntetéseken, mint társai képviselője, de mint egyetemista is képviseltette magát. A feladat olykor nem egyszerű, s az elmúlt időszak sem az eseménymentességéről volt híres, de Péter azt mondja, ez így van jól, sosem szerette a tétlenséget. Élvezi, ha zajlanak az események körülötte, s ha maga is részese lehet az alakításukban, akkor mellszélességgel áll a feladatok elé.

- Az egyetem már a születésemnél is fontos szerepet töltött be, bár akkor elsődlegesen még édesapám életében, hiszen egyik vizsgájára készült, amikor várta a telefont a születésemről - meséli Péter az egyik családi anekdotát. Sajnos nem sok van, mert édesanyját nagyon korán elveszítette, másfél éves volt, amikor meghalt. Onnantól kezdődően az édesapja nevelte, a nagyszülők segítségével.

- Magyarlakon nőttem fel, szeretettel gondolok a falun eltöltött évekre, mindig is nagyon szerettem ott élni, de ma már Szombathely a szívem csücske. Középiskolásként kerültem a városba, s itt ragadtam - mondja az elnök.

Hurtik Péter a Hallgatói Önkormányzat elnöke. Három egyetemi kar tartozik alá, ő fogja össze a tevékenységüket. Nem kis feladat ez, amellett, hogy tanulmányokat is folytat. Fotó: Kiss Teodóra

Péter ugyan műszaki beállítottságú középiskolába járt, sosem bánta meg, de mindig is a testnevelés, a sport és a kommunikáció volt a legfontosabb az életében. A sors iróniája, hogy ugyan többször is próbálkozott erre a szakpárra bejutni, valahogy a sors mégsem akarta. Péter nem csüggedt, külön-külön valósította meg álmait. Intézményi kommunikációt tanult, majd rekreáció és egészségfejlesztést, most pedig sportszervező szakon tanul tovább. Emellett mindig is dolgozott, úgy nevelték a munka fontos, s hát az embernek el is kell magát tartania.

A HÖK-os munkáról azt mondja, már korábban is felmerült a gondolat, de csak az utóbbi években érett meg.

- Valójában a barátaim, ismerőseim biztattak. Azt mondták, próbáljam meg, vágjak bele. Nem mellékesen itt kiélhetem a kommunikáció iránti szenvedélyemet is, amellett, hogy hallgatótársaimat igyekszem minden szinten képviselni. Nem hiszem, hogy lenne a kommunikációnál fontosabb az emberi kapcsolatokban, legyen szó bármely minőségéről.

Hurtik Péter amellett, hogy a Hallgatói Önkormányzat elnöke, tanulmányokat folytat az egyetemen, számos más tevékenységben is részt vesz. Ilyen többek között a férfi futsal szakosztály, ahol vezetőként tevékenykedik. Emellett egyébként a labdajátékok megszállottja, tizenkét éven keresztül focizott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!