Borosta

2013.03.13. 10:17

John McClane, a világ megmentője

Ha a film egyes részleteit nem Magyarországon forgatták volna, s nem vártam volna az ismerős arcok felbukkanását, akkor valószínűleg nem néztem volna végig a Die hard ötödik részét, mely a Drágább, mint az életed címet kapta.

Bajdó Bettina

A sztori szerint John McClane hadnagy (Bruce Willis) megtudja, hogy a fia, Jack (Jai Courtney) bajba került Moszkvában, és bár régóta nem beszélnek egymással, habozás nélkül a segítségére siet - és természetesen a küzdelem legközepében találja magát. McClane többnyire véletlenül keveredik a terroristák útjába, a fia viszont mindig tudja, mit csinál: és ő sem ijed meg könnyen. Két generáció együtt száll szembe a lehetetlennel: New Yorktól Moszkváig és tovább, egészen Csernobilig.

A sztoritól nem vártam sokat, hiszen a forgatókönyv általában ugyanaz. A világ veszélybe kerül, de John McClane hadnagy életét kockáztatva jön és megment mindenkit. Ám arra készültem, hogy az elmúlt évek technikai fejlődésnek köszönhetően sokkal látványosabb jelenetekkel tarkított filmet nézhetek végig. Csalódtam. A filmben az akciójelenetek mennyisége sajnos a minőség romlására ment. Egyes jelenetek hosszúak és unalmasak, és ezért a látvány sem kárpótol. John McClane a piás, cigis, laza figura mára belefásult, beleöregedett a szerepbe. A sok káromkodáson és az „apa kicsi fia" beszóláson nem sok mindent kapunk tőle.

A széria első három részét bármikor újra néznem, viszont a negyedik és ötödik részre nem pazarolnám az időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!