Borosta

2014.11.28. 19:05

A sportlövészet igazi adrenalin bomba

Szombathely - Napjainkban már szinte minden akció filmben felbukkannak a különböző lő fegyverek, ilyenkor az emberek nagy részének megfordul a fejében, hogy milyen jó lenne egyszer kipróbálni, egy kicsit beleélni magunkat az akció hős figurák helyébe.

Halmai Dóra

Van egy jó hírem, ez nekünk civilek számára sem lehetetlen már! Vas megyében több lőtéren is kipróbálhatjuk magunkat: Szombathelyen, Kőszegen, Jákon vagy akár Kemenesmagasiban. Ezeken a helyeken természetesen szervezett, és biztonságos körülmények között tehetjük meg ezt.

A fülvédőn keresztül is hallhatóan nagyot durrantak a pisztolyok, Dóri szeme reflexszerűen belepislantott minden lövésbe. Fotó: Unger Tamás

Engem is vonzott ez a dolog, hogy vajon milyen lehet a lőfegyver megmarkolása, a vele való lövés, a puskapor „illata". Szerencsére volt lehetőségem nekem is kipróbálni, a lőfegyverrel való lövést. A lőtéren, a lövészetvezető irányítása és felügyelete mellett lőhettem, bemelegítésként légpuskával, kispuskával, majd 9 mm-es pisztollyal, és forgótáras pisztollyal.

Az igazi adrenalin bomba természetesen a végén „robbant", amikor a két pisztollyal lőttem.

A légpuska és a kispuska arra volt jó, hogy kicsit megérezzem mi is a célzás lényege, aztán jött a neheze, amire nem is gondoltam. A fülvédőn keresztül is hallhatóan nagyot durrantak a pisztolyok, a szemem reflexszerűen belepislantott minden lövésbe. A lövészetvezető, beállított egy stabil álló helyzetbe, és megkért markoljam meg erősen a pisztolyt. Aztán jött az, amire csak felhívták a figyelmemet, de soha nem gondoltam volna.

Akkorákat rúgtak hátra a pisztolyok, éppen elég volt kézben tartani őket. Érezhető volt a különbség a pisztolyok és a puskák között. Nagyobb lőszerekkel lett megtöltve a pisztoly, és a lőpor illata is ekkor volt jobban érezhető.

A pulzusom felpörgött minden lövés után. Miután végeztem a fegyverek kipróbálásával le tudtam kontrolálni, hogy mennyire is lennék jó akcióhős, hány jó találatom volt.

Aki szereti az izgalmakat, és szeretné próbára tenni célzói képességeit annak csak ajánlani tudom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!