Borosta

2012.02.01. 08:18

Férfiak és a manikűr - Ez nem divat, hanem ápoltság kérdése

Napjainkban már egyáltalán nem ciki, ha egy férfi ad magára. Sőt, a nők elvárják, hogy egy igazi macsó is legyen ápolt tetőtől-talpig, így a kezei is. Trócsányi Gergely, a Hollywoodoo frontembere Steppán-Kovács Renáta kéz-és lábápoló, műkörömépítő kezei közé került.

Nánási Regina

Nem kell megijedni, nem hosszú csillámporos körmöket varázsolt a szakember Gergely kezeire. Csupán arról van szó, hogy a Hollywoodoo énekesének a kezei igencsak igénybe vannak véve, a tél és a hideg miatt kiszáradtak, és egy kis kényeztetés sosem árt alapon szakértőhöz fordult.

 



A hideg tél megviseli az ember bőrét, így a kezeket is. A vitaminhiány miatt a körmök betöredeznek, barázdáltak lesznek, ezért szükség van arra, hogy kicsit nagyobb figyelmet fordítsunk az ápolásukra.

Akármit is mondanak, a férfiak is szeretik a kényeztetést. Azonban sok elfoglaltságuk miatt kevés idejük marad önmagukra. A legegyszerűbb és leggyorsabb lehetőség az ápolt körmök elérésére az úgynevezett egyperces manikűr, amikor egy speciális összetételű bőrradírral a kéz és körmök területéről az elhalt bőrt eltávolítjuk, ezzel egy időben a készítmény hatóanyagai azonnal ápoló hatását is kifejtik. Ez az eljárás felfrissíti a bőrt, simává, puhává varázsolja, nem igazán a köröm, inkább az egész kéz bőrének ápolását szolgálja. Hasonló eljárás a klasszikus manikűr, mely során langyos vízbe áztatjuk a kezet, ami megpuhul, így könnyedén eltávolítható az elhalt körömbőr. A másik kedvelt kezelés a francia manikűr. Itt bőroldó folyadék segítségével érjük el ugyanezt.

Gergelyt kicsit időigényesebb, de hatásosabb manikűrnek vetettük alá. Az ő esetében nemcsak a kezeket, hanem a körmöket is szakember vette kezelésbe. A módszer neve japán manikűr, mely során a köröm felületébe méhviasz bedolgozásával erősítettük a töredezett, vitaminhiányos körmöket. A felszívódott hatóanyagot egy lezáró por segítségével bezártuk polírozással, mely élénkké tette a körmöket.

A különbség jól látható!

Nézze meg a videót! - Trócsányi Gergely a kéz- és körömápolás előtt, közben és utána

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!