Borosta

2014.09.18. 15:27

Logózott céges ajándékok (x)

Szeretné meglepni üzleti partnereit egy ideális ajándékkal, és fontosnak tartja, hogy olyat válasszon, amellyel garantáltan örömet szerez, és nem csak egy újabb, fiók mélyén landoló darabbal gazdagítja a megajándékozottat?

A céges ajándék kiválasztása ma már jóval többről szól, mint az első szembejövő  póló logózásáról, és szétszórásáról az üzleti partnerek között. Kétségtelen, hogy egy póló jó ajándék, és használják is az emberek. Viszont gondolt esetleg arra, hogy egy minőségi, egyedi, személyre szabott ajándékkal nem csak sokkal nagyobb örömet szerezhet, de ezzel egyidejűleg üzleti kapcsolatait is előnyös irányba alakíthatja? Fontos tisztában lennie azzal, hogy a céges meglepetéssel saját magát is minősíti, miért ne nyújtaná tehát ilyen téren is azt a színvonalat, amelyet termékei, szolgáltatásai kapcsán szokott? A Hónap Ajándéka ajándékküldő szolgálat szakemberei is úgy vélik, hogy céges ajándék választás kapcsán a logó elhelyezése legalább olyan lényeges, mint a megfelelő tárgy megtalálása.

De mégis milyen meglepetés mellett döntsön, ha az üzleti élet szabta kereteket be szeretné tartani? Fontos, hogy mindenképpen hasznos darabot logóztasson, amely akár a partner mindennapjaiban is helyet kap majd. Mivel azonban senki nem szeret élő reklámtáblaként járkálni, így lehetőség szerint az olcsón kivitelezhető, de csekély népszerűségnek örvendő logózott tárgyakat inkább kerülje el a választásnál. Hasznos lehet egy szép bögre, mellyel akár indulhat a reggele is a partnernek, de még jobb, ha magasra teszi a mércét, és igényes írószerek, irodaszerek mellett teszi le voksát. Egy színvonalas tollkészlet, minőségi mappa, vagy a szintén egyre többek által választott tablet tartó olyan kiegészítői az irodai munkának, amelyekkel biztosan célba találhat ajándékozás alkalmával.

Az ajándékozás alapszabálya, hogy olyan termékeket válasszon, melyek Önnek is örömet szereznének. Nincs ez másként természetesen céges ajándék esetében sem, így a minőségre érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Bár a rosszabb minőségű darabokat olcsóbban megúszhatja, de gondoljon bele, hogy megéri-e ez? Sok silány termékről már első pillantásra lerí, hogy bizony spórolt rajtuk, ez pedig cégét is rossz színben tünteti fel.

Abban az esetben, ha nagy és elismert márka képviselője, bátran használhatja nagyobb méretben is a logót az ajándéktárgyon. Mivel azonban legtöbben nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy a Nike, vagy az Apple nevéhez hasonló márka tulajdonosai lennénk, így érdemes diszkréten használni a logót, hiszen egyetlen üzleti partner sem szeretne élő reklámtábla lenni a mindennapokban.

Fontos, hogy alkalomhoz és személyhez passzoló meglepetéssel készüljön. Az elsőre tökéletes példa konferencia szervezés alkalmával az esemény adataival ellátott jegyzettömb. Jóval nehezebb a választás, ha a személyre szabott meglepetést tartja lényegesnek. Megéri azonban gondolkodnia, hiszen ezzel az üzleti kapcsolatok alakulását is előremozdíthatja. A személyességhez nem árt odafigyelnie az apró, máskor talán lényegtelennek tűnő momentumokra. Az üzleti ebéd, a kávézás, vagy a tárgyalásra való várakozás során számos téma felmerülhet, melyekből egy kis emberismerettel könnyedén leszűrheti, mi érdekli partnerét, vagy éppen milyen változások (házasság, gyermekszületés, lakásvásárlás) következtek be életében a közelmúltban. Mindez már jó alapot teremt ahhoz, hogy sikerüljön az ideális céges ajándék mellett döntenie – javasolja a ahonapajandeka.hu

A logózott termékeket sokan nem kedvelik, éppen a marketing cél miatt. Abban az esetben viszont, ha odafigyel a diszkrét logózásra, annak elhelyezésére, valamint a személyességet is fontos szempontnak tartja, kihozhatja a céges ajándékból a legtöbbet. Ne sajnálja a pénzt a minőségre, hiszen ezzel mintegy hosszú távú befektetésként építheti a kapcsolatokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!