Borosta

2012.10.03. 17:28

Sleeping Dogs: hongkongi kaland

A Sleeping Dogs nemrég került a boltok polcaira, s noha GTA-klónról van szó, a játékélmény szempontjából meglepően jó lett.

Sámel József

Történetünk főhőse Wei Shen, a beépített zsaru, aki olyan régóta volt már a bűnözők között, hogy szinte már ő is azzá vált. Klasszikus sztori ez, nincs benne semmi eredeti, ám átélni a bennünk lakozó kettőséget, valahogy mindig új élményt jelent. A játékmenet e lelki kettőségre alapoz, rendőri, valamint bűnözői küldetéseket éppúgy teljesítenünk kell, mint tucatnyi mellékküldetést, melyek során bajba jutott embereken kell segíteni.

Karakterünk jó és rossz oldala is külön fejlődik, illetve a harcművészeti stílusunkat is folyamatosan tökéletesíthetjük a játék során. A gond akkor kezdődik, amikor szintlépésnél egy-egy új mozdulatot sajátítunk el, azok alkalmazásához  ugyanis bonyolult billentyűzetkiosztás társul. Ami viszont kárpótolhat minket, az a vezetés élménye. A hongkongi forgalom lüktetését remekül dolgozták ki a fejlesztők, s itt derül ki igazán, hogy milyen hatalmas játékterületet barangolhatunk be.

Noha a Sleeping Dogs csak egy GTA-klón, élvezetes mókát kínál, még akkor is, ha az ilyen típusú játékoknál tartalmasabb, hosszabb sztorihoz szoktunk hozzá. Hibáival együtt mégis könnyed kikapcsolódást ígér a kínai srác története.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!