Borosta

2015.01.20. 17:01

Star Trek kommunikátor

Egy San Francisco-i start-up-cég, az OnBeep idén több mint 6,25 millió dollárt gyűjtött össze az Onyx nevű vezeték nélküli kommunikátoregységére, ami semmilyen okosórás vagy okostelefonhoz hasonló képernyővel nem rendelkezik, mégis walkie-talkie-szerűen lehet vele kommunikálni.

Viola Beata

Lényegében a 90-es években menőnek számító, azonban azóta inkább csak megmosolyogtató csipogót hoznák vissza modern köntösben, bár Jesse Robbins cégvezető szerint leginkább a Star Trek-kommunikátorok ihlették az Onyxet.

A kis fekete, kör alakú szerkezet a strapabíró műanyag borításnak köszönhetően ultrakönnyű, a fő interfésze pedig mindössze egy led-gyűrűs vezérlőgomb, amit megnyomva a célkészülék becsipog, és máris lehet beszélgetni rajta anélkül, hogy az okostelefon képernyőjével kellene bíbelődni.

Az Onyx kommunikátort a Star Trek című sci-fi ihlette

Csoportos beszélgetés is lebonyolítható rajta, ám egyszerre maximálisan 15 főt képes kezelni az Onyx a saját On-Beep-alkalmazásán keresztül, ami iOS-re és Androidra ingyen letölthető és a telefonokhoz Bluetooth 4.0-n keresztül csatlakozik. A viselhető technológia jegyében a kütyü bármilyen ruházatra vagy táskára rácsíptethető, de persze a farmerzsebben is kényelmesen elfér, a csíptetős kialakításnál ráadásul a lehető legdivatosabb designra törekedtek, hogy a nők is szívesen felcsatolhassák.

A kezeket felszabadító egységet tervezhették volna sokkal kisebb méretűre is, azonban az a hangminőség rovására ment volna, így viszont a lítium-ionos aksi jóvoltából akár egyfolytában 12 órán keresztül is lehet dumálni a walkie-talkie-n. Az Onyx oldalán potom 99 dollárért, azaz 24 500 forintért rendelheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!