Bozsok

2016.08.01. 08:26

A jókedv után jött a vihar – mutatjuk a bozsokiak búcsúját!

Bozsok – Megtelt autókkal a település minden utcája: a legtöbben az Anna-napi búcsúra és a híres bálra voltak kíváncsiak. A vasárnapi esti bulit elmosta az esti vihar – hétfőn újrajátszás.

Simán Klára

Más jellegű bállal készülnek hétfő estére a bozsokiak – míg az első bált inkább a fiatalabbaknak szervezték, a másodiknál nosztalgia-hangulatot terveznek. Mint megtudtuk, a Katonadolog című előadás színesíti a hétfői esti mulatságot: erre inkább falubelieket, családokat várnak.

Fotó: Sárvári Zsuzsa

- A zalai együttest és a közönséget először a szél tette próbára, majd beköltözött a művelődési házba a zenekar, de még így is elmosta a bulit a villámlással, hatalmas széllel érkező vasárnap esti vihar – mondta el kérdésünkre Banga Attila, a Bozsoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka. Rendszerint ez az 55 tagú civil szervezet a kétestés búcsú szervezője – ezúttal összehangoltan felosztották egymás közt a feladatokat, így gyakorlatilag szinte mindenki részt vett az előkészítő és aktuális munkálatokban. (Aki nem, a végén, a pakolásban segít majd!)

Vasárnap először a férfiak futballoztak, a település alsó- és felső része mérkőzött meg egymással. Aztán az asszonyok és a lányok meccseltek. Mint a főszervező Kökörcsin Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke, Frank-Sziklai Márta elmondta, két hete kezdődött az edzés; így végül izomlázzal futballozott a húsz hölgy, és szigorúan gumilabdával, hiszen a legfiatalabb játékosuk nyolcesztendős volt.

A gyermekprogramok fő attrakciója a hatalmas légvár volt – természetesen abból is a csúszdás verzió - amelyet szintén utóbbi civil szervezet állíttatott fel a sportpálya mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!