Bozzai

2016.07.04. 08:59

Babgulyás, BioRitmus, Boglya – Bozzai így ünnepelt a falunapon

– Ez az egyetlen nap az évben, amikor mi falubeliek és a Bozzaihoz valamilyen módon kötődők ennyien egy asztalhoz ülünk. Sok ember közös munkájának a gyümölcse a mai nap és a rendbetett, megszépült környezet, ünnepeljük ezt meg – ezek Csizmadia Fanni, bozzai polgármester estebédre hívó szavai voltak a szombati falunapon.

Tóth Kata

Nem kellett kétszer mondania: fogyott a babgulyás és a pörkölt – a titkos recept többek közt 16 kiló sertéslapockát, 5 kiló babot, 6 kiló vöröshagymát és 5 liter natúr lecsót kívánt – a BioRitmus zenekar adta hozzá a hangulatot. Szusszanhattak egyet az addigi fellépők – a bájos műsort adó helyi ovisok, felkészítőik,  a Vép-Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatót tartó tagjai, a kispályás focimeccsek résztvevői, Takács Izabella, aki lovastornatudásával kápráztatta el nézőit és a karate-formagyakorlatokkal készülő Karate Do Klub Szombathely bozzai gyerekcsoportja is.

A programok java ekkor még hátravolt. Köszöntötték a tavaly született három gyermeket és szüleiket, a Boglya együttes adott műsort, táncbemutatók, tombolasorsolás – fődíjként egy élő vagy feldolgozott mangalicával  – következtek. Mulatós zenéjét vitte a bozzai színpadra A jó LaciBetyár, este tíztől a Hello zenekar volt a bulihangulat-felelős.  – Szűk költségvetésből, a tavalyi falunapon megspórolt pénzünket az idein felhasználva dolgoztunk, színes, változatos, a családokat megszólító programsorral készültünk. Segítettek a helyi vállalkozók, összefogott a képviselő-testület, lakosság, az időjárás is a kegyeibe fogadott minket – mondta elégedetten a polgármester, és arra is tudta a választ, amire délután még nem: a tombola-fődíjlént felajánlott mangalica egy ideig még mit sem sejtve röföghet az ólban. A kocsmárosasszonyuk fia nyerte, nemrég született kislányuk, majd az ő keresztelőjén lesz belőle lakoma.

Címkék#Bozzai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!