Bük

2014.09.22. 16:00

Ovisok Csodaországban

Bük - Meserészletet olvasott fel Ágh Péter országgyűlési képviselő a felújított büki Csodaország Óvoda megnyitóján, a Weöres Sándor Színház művészei is szórakoztatták a kicsiket.

Cseszkó Tamás

Gyermekműsorral vette kezdetét a felújított Csodaország Óvoda átadója, a gyerekek verssel, tánccal, mondókával készültek, lelkesen énekeltek. A hivatalos átadón részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő, Németh Sándor, a település polgármestere, valamint Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója is. A házigazda Pócza Gabriella, az intézmény vezetője volt. Németh Sándor polgármester az átadón elmondta, hogy az egyre növekvő gyermeklétszám miatt szükségessé vált az óvoda bővítése.

Fotók: A szerző

A munkálatokat márciusban kezdték el, új csoportszobát és egy 88 négyzetméteres, többfunkciós termet alakítottak ki, amelyhez raktár, előtér és szociális helyiségek is kapcsolódnak. A közösségi tér helyet ad az óvodai rendezvényeknek, foglalkozásoknak, összejöveteleknek, az üvegfalú teret a főbejárat előtti területen építettek. A most elkészült szobákban bölcsődei csoportok is működnek, pelenkázót, babakocsi tárolót is építettek ide.

Az intézmény bővítése mellett az energiatakarékosság és környezettudatosság jegyében kicserélték az épület nyílászáróit, a homlokzat és a padlásfödém szigetelését, továbbá új 8 kW-os napelem-rendszert szereltek fel, mely az áramtermeléshez fog hozzájárulni. Ágh Péter országgyűlési képviselő rendhagyó módon az Alice Csodaországban című mesével kezdte beszédét.

- Ha megkérdeznénk, hogy ki miért szeret oviba járni, biztos, hogy mindenkinek lenne egy kedves története arról, hogy milyen módon folyik az élet itt, a Csodaország Óvodában - folytatta gondolatait. Ágh Péter beszélt arról is, hogy ebben az intézményben a gyermekek jó kezekben vannak

A rendezvényen köszöntőt mondott Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója is, gratulálva a városnak, majd a történelmi egyházak képviselői felszentelték az épületet. A hivatalos megnyitót követően a Weöres Sándor Színház művészei szórakoztatták a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!