Bük

2015.03.01. 20:05

Pizsiparti párnacsatával - A büki gyerekek már tudják, hétvégente hogyan "passzolják le" a szüleiket

Bük – Óriási az érdeklődés a Büki Ifjúság a Helyi Kultúráért Egyesület (BIHKE) ottalvós gyermekbulijai iránt. A sok jelentkező miatt februárban már két alkalmat is szervezniük kellett: húsz gyerek a múlt hét végén bulizott, további húsz pedig most pénteken délután érkezett.

Varga Krisztina

Az eredeti ötlet az volt, hogy tehermentesítsék a szülőket a hétvégén a 7-14 éves gyerekeknek szervezett programmal. Az aprónép azonban annyira megkedvelte ezeket az alkalmakat, hogy már alig várják, mikor jöhetnek legközelebb. Hatalmas élmény a szülőktől távol, tábori körülmények között aludni, és a programok is rengeteg élményt kínálnak. A BIHKE tagjai, kiegészülve a családsegítőtől érkező segítőkkel különféle ügyességi versenyekkel, kvízjátékkal, kirakóval, rejtvénnyel szórakoztatják a csapatokba rendeződött gyerekeket.

Horváth Márk, Hoogstoel Anna, Krizsán Emese, a háttérben pedig Koroknai Roland

Az izgalmak csúcspontja a sötétedés utáni bátorságpróba, megfelelően ijesztő hang- és fényeffektusokkal, no meg az elmaradhatatlan párnacsata.  Amikor mindenki kellően elfáradt, a művelődési központ tetőterében térnek nyugovóra a magukkal hozott polifoammal, hálózsákkal, kispárnával berendezkedve. A program szombaton reggel is folytatódik eredményhirdetéssel, filmvetítéssel, kézműves foglalkozásokkal addig, amíg a szülők haza nem viszik csemetéiket.

Ráadásul mindez a móka egy fillérjébe se kerül a szülőknek. Az étkezéseket  helyi cégek felajánlásaiból oldják meg, de a szülők is mindig hoznak egy kis gyümölcsöt, házi süteményt. Naná, hogy a másik gyerek által hozott csemege sokkal finomabb! A szervezők szavatolják a gyerkőcök biztonságát, van lehetőség tisztálkodásra is, tehát minden adott a zavartalan randalírozáshoz. Nem csoda, hogy nemcsak bükiek jönnek, hanem mindig akad érdeklődő más településekről is.

 

Horváth Rebeka, Darmai Milán, Bodorkós Márk, Koroknai Roland és Firisz Anita, egyesületi tag

S hogy ezt a büki fiatalok miért vállalják? Kabay Ágnes, az egyesület vezetője úgy fogalmazott: azért, hogy történjen valami a városban, hogy épüljön a közösség, hogy a gyerekeknek ne kelljen mindig a számítógép előtt ülniük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!