Bük

2015.06.28. 12:54

Több emlékmű is megszépül a jubileumi évben

Bük - Több kisebb fejlesztésről, rekonstrukcióról is döntött az önkormányzat az utóbbi időszakban, melyek a helyi infrastruktúra, a közterületek minőségét javítják.

Tersztyánszky Krisztina

Sokak megelégedésére szolgált, hogy a szezon elején megváltozott a helyijáratos busz menetrendje és útvonala. Azáltal, hogy a járatok az Európa út felől közelítik meg a fürdőt, mind az itt dolgozók, mind a szállodákban lakó vendégek könnyebben tudják megközelíteni úticéljukat. A következő lépcsőben megszűnik a korábbi buszállomás, hiszen ennek az épületnek a helyén, a fürdő bejáratához közel készül majd el az új településközpont. Az új fedett buszvárót a szabadidőközpont mellett alakítják ki, ehhez azonban meg kell erősíteni az ott levő aszfalt burkolatot.

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere sok új fejlesztésről számolhatott be a közelmúltban. Fotó: Unger Tamás

Az úthálózat fejlesztése terén az egyik sürgető feladat az Ipar utca környékének rekonstrukciója. Ez a viszonylag rövid szakasz biztosít kapcsolatot a Fő út és a Gyár út között, illetve Felső-Bük belső részei között. Ebben az utcában a vízhálózat rekonstrukciója került napirendre. Néhány helyen a szennyvízcsatorna magánterületeken halad, ezeket a szakaszokat kiváltják, illetve kiépítik a zárt rendszerű csapadékvíz-elvezetést. Ennek köszönhetően az utca új, korszerű burkolatot kaphat, hasonlóan a már elkészült Széchenyi, illetve Marx utcához.

Árvízi szempontból szükséges a Fekete úti híd rendbetétele. A híd a tavalyi magas vízálláskor megroggyant, a felújítás terveit már elkészíttette az önkormányzat. Mivel a kivitelezés ideje alatt a kinti földek a hídon keresztül nem lesznek megközelíthetőek, ennek a szakasznak a kiváltására az úgynevezett Malom utat erősebb kavics burkolattal látják el.

A város 750 éves jubileuma alkalmából két emlékmű felújítását is elvégzik. Az egyik Felsőbüki Nagy Pál síremléke, melynek restaurálását egy budapesti kőfaragó mester, Turi Péter végzi. A másik az első világháborús hősi emlékmű, amely már csaknem harminc éve nem esett át komplett felújításon. Ezt a munkát Popovits Ferenc vállalta. A tervek szerint mindkét emlékmű elkészül az augusztus 20-i ünnepre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!