Bük

2015.07.06. 08:55

Kis Grófót idézte a Vas megyei képviselő

Roma gasztronómia napot rendeztek Bükön, ahol a finom ételek mellett a zenéé volt a főszerep.

Cseszkó Tamás

Bográcsban rotyogott a babgulyás, az őzpörkölt, a lecsós csirke, de még halászlé és pacalpörkölt is várta a vendégeket hétvégén Bükön, ahol a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat rendezett Gasztronómiai napot.

– Fontos számunkra, hogy a Vas megyei roma emberek kulturált keretek között találkozzanak egymással – mondta el a szervezők nevében Németh Tiborné, a kisebbségi önkormányzat elnöke, aki külön megköszönte a szponzorok támogatását. A felajánlásoknak hála ugyanis a jelenlévők ingyen vacsorát kaphattak.

A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere, és Gagyi Levente, megyei képviselő, a Civil és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke. A polgármester kiemelte, tíz éve alakult meg a nemzetiségi önkormányzat, és nagy öröm számára, hogy nemcsak Bükről, hanem a környező településről is érkeztek vendégek. Gagyi Levente egy ismert slágert, a No roxa ájt idézte, mint mondta, magyarul ez annyit jelent, jó szerencsét. A dalt egyébként a YouTube-sztár " target="_blank">Kis Grófo tette ismertté.

– Szerencsés vagyok mert itt lehetek Önökkel Bükön, az egyik legszebb és legjobban fejlődő Vas megyei városban. És szerencsésnek érzem magamat azért is, mert olyan emberek között lehetek, akik valóban bebizonyítják itt ma, hogy van helye az emberségnek. Ma, amikor a hírek arról szólnak, hogy beilleszkedni képtelen csoportok veszélyeztetik Európát, rendszeresen hallani bűncselekményekről, konfliktusokról, úgy érzem, még fontosabb a példamutatás – fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy ma az a legfontosabb feladatunk, hogy leromboljuk az előítélet, a kirekesztés és a megbélyegzés falait. – Mint a Vas megyei közgyűlés képviselője szeretném kijelenteni, hogy Magyarország megvédi polgárait, nem válogatva meg, hogy milyen a bőrszínük, vallási hátterük, vagy éppen a gondolkodásmódjuk – hangzott el.

A rendezvényen fellépett az egyik kereskedelmi televízió tehetségkutatójából ismert énekes, Kökény Attila, és az újonnan alakult Büki Ökölvívó Szakosztály tagjai is bemutatták tehetségüket. A program Palika és zenekara hajnalig tartó mulatságával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!