Bük

2017.02.15. 19:23

Mutatjuk, miről döntöttek a büki képviselők

Szerdán tartotta februári ülését a büki képviselő-testület. 17 kérdésről döntöttek a város vezetői.

Vadas Krisztina

A képviselők elsőként a 2017-es költségvetést vitatták meg. Az elkészült tervezetet Futó István könyvvizsgálóval is ellenőriztetik, hogy minden törvénynek, jogszabálynak megfeleljen. Tájékoztatása szerint a költségvetés jó, reális adatokat tartalmaz, és stabil gazdálkodást, megfelelő tartalékokat mutat. Egy módosítás érkezett a pénzügyi tervekhez: a Dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ kért 350 ezer forint plusztámogatást egy új szárítógép vásárlására. A képviselők a módosítással együtt elfogadták a városi költségvetést. Az egyéb szálláshely-szolgáltatók támogatásáról is tárgyaltak az ülésen. Az önkormányzat 7 millió forintot szán erre a célra. Az összegre a helyi turisztikai egyesület pályázhat, majd utána - szintén pályázat útján - ők oszthatják szét a pénzt a szobakiadók között.

Nagy Erika Mária, az Eszter Mosolyáért Alapítvány kurátora kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz, hogy Horváth Eszter külföldi gyógykezelését támogassák. A képviselők Baranyai Róbert alpolgármester javaslatára 150 ezer forinttal járulnak hozzá a sérült lány műtétjéhez. A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakközépiskola belső udvarának parkosítását is tárgyalták az ülésen. Szily Adrienn kertépítő mérnököt kérték fel a fásítás megtervezésére. Két javaslatot is benyújtott, az elfogadott terv alapján a tavaszi szünetben 24 lombhullató fát, 13 földön futó fenyőfélét és 494 cserjét ültetnek ki az iskola parkjába, több mint 3 millió forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!