Bük

2014.10.05. 15:31

Több helyen is szebbé válnak a közterületek

Bük – Újabb üteme fejeződik be a héten a Marx utca három részből álló közmű-korszerűsítésének.

Tersztyánszky Krisztina

Október tizedikén már az új kandelábereken gyulladnak ki a közvilágítás fényei, addigra átadják ugyanis az új, föld alá helyezett elektromos kábeleket. Az új hálózat üzembe helyezése után bontják le az immár feleslegessé váló, légkábeleket, így a lehető legrövidebb ideig tart az áramkimaradás.

Az utca felújításának első részeként az előző hónapokban műanyagra cserélték az ötven éves eternit víznyomócsöveket, egészen a víztoronyig. Az utcaképet rontó légkábelek föld alá helyezése után már csak az útburkolat felújítása, a földmunkák által okozott károk helyreállítása maradt. A harmadik munkafázis befejezése a jövő évre fejeződik be a 232 méteres útszakaszon.

Egy másik forgalmas közterület is felújítás előtt áll a település központjában: a Béke utca egy szakaszán korszerűsítik a meglévő parkolókat. Az úttal párhuzamosan kialakított gépkocsi beállóknál kicserélik a süllyesztett, megkopott szegélyköveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!