Bulivan

2009.11.14. 10:18

David Guetta Budapesten

December 18-án újra Magyarországra látogat a világ legismertebb lemezlovas-producereinek egyike, David Guetta. A világsztár Budapesten, a Hungexpo G csarnokában áll ki a rajongói elé, hogy egy egész estén keresztül szórakoztassa őket.

Gyuricza Ferenc

David Guetta több alkalommal járt már Magyarországon, fellépett többek között a Balaton Sound és a Bónusz Electronic Music Festival-on, de szólóban is szórakoztatta a magyar közönséget. Ezúttal újra önálló műsorral, a One Love Tour keretében lép fel.

Az 1967-ben született David Guetta a ’90-es évtized közepe óta aktív résztvevője az elektronikus zenei, azon belül a house és acid-house színtérnek, ám az első mix-eket már 13 évesen készítette. 15 évesen partikat szervezett, két évre rá viszont már a párizsi Broad klub lemezlovasaként dolgozott. 1988 és 1990 között a Radio Nova D.J.-je volt.

A 2005-ben megjelent The World Is Mine című dala Európában a dance-listák élére ugrott, innentől kezdve beindult a karrierje. Lemezeiből több millió példány kelt el világszerte, alig akad olyan fesztivál, ahol még ne játszott volna, s rengeteg szakmai elismerésben is részesült az évek során. A francia szupersztár nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint a Little More Love, a Love Don't Let Me Go vagy a World Is Mine, 2007-ben pedig elnyerte a legjobb külföldi lemezlovasnak járó elismerést. Jelenleg a One Love című stúdióalbumának kislemezdalaival, a Kelly Rowland közreműködésével készített When Love Takes Over és az Akon-nal felvett Sexy Bitch című szerzeményekkel hódít világszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!