Bulivan

2009.12.26. 18:00

A Radiohead készítette el az évtized legjobb albumát

A mértékadó Rolling Stone magazin is elkészítette a saját listáját, az amerikai szakmai lap az évtized legjobb albumait gyűjtötte egybe. A rangsort a Radiohead vezeti, amelynek két további nagylemeze is bekerült a legjobb harminc közé.

Kelemen Valéria

Az első helyre a 2000-ben kiadott Kid A került, míg a zenekar 2001-es Amnesiac című nagylemeze a 25., a 2007-es In Rainbows pedig a 30. helyre került. A második helyen a The Strokes végzett az Is This It című korongjával, harmadik pedig a Wilco és a Yankee Hotel Foxtrot című album lett. Negyedik helyre került a rapper Jay-Z a The Blueprint című lemezével, az ötödik helyet pedig a The White Stripes szerezte meg az Elephant-tal. Mindkét előadónak bejutott még egy lemeze a legjobbak közé, Jay-Z The Black Album című CD-je a 14. helyen végzett, míg a The White Stripes és a White Blood Cells című nagylemez a 20. helyen zárta a versenyt. Az említetteken túl Bob Dylan-nek és Bruce Springsteen-nek is sikerült dupláznia. A legendás hírű veterán gitáros-énekes Modern Times című korongja a nyolcadik, a Love And Theft pedig a 11. lett, a The Boss, azaz a Főnök becenévre hallgató Bruce Springsteen pedig a 15. és a 24. helyet szerezte meg a The Rising, illetve a Magic című lemezeivel.

A harmincas élmezőnybe bekerült még az Arcade Fire, Eminem, M.I.A., Kanye West, az LCD Soundsystem, a U2, az OutKast, Beck, az MGMT, Amy Winehouse, a Coldplay, a Green Day, D’Angelo, a Cat Power, a The Flaming Lips, a Yeah Yeah Yeahs és a Sigur Rós egy-egy lemeze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!