Bulivan

2009.12.27. 19:00

Sikerjelentések Susan Boyle albumáról

Világszerte uralja a slágerlistákat Susan Boyle bemutatkozó nagylemeze. Az I Dreamed A Dream című korongból a mai napig több, mint 7,1 millió példány fogyott el. Ezzel az eredménnyel Susan Boyle lemeze lett minden idők leggyorsabban fogyó debütáló albuma. A korong harmadik hete vezeti az amerikai Billboard magazin Top 200-as albumlistáját, az európai eladási listán pedig Robbie Williams-t letaszítva jutott az első helyre.

Gyuricza Ferenc

A sikerre már az előzetes adatok alapján számítani lehetett, hiszen az I Dreamed A Dream című kiadvány a legnagyobb internetes lemezboltnál a legkiemelkedőbb előrendelési adatokat érte el. A CD Nagy-Britanniában közel kétmilliós eladott példánnyal immár három hete listavezető, de Amerikában is az első helyre került. A tengerentúlon már az első héten félmillió példánynál többet adtak el belőle, korábban ez a bravúr csak hét másik kiadványnak sikerült. A lemez Ausztráliában ugyancsak megdöntötte az első heti fogyásszámok rekordját, de első helyezést ért el Kanadában, Franciaországban, Japánban, Írországban, Spanyolországban, Svájcban, Új-Zélandon és Mexikóban is. Olaszországban szintén listavezető lett, emellett A hónap albuma címet is kiérdemelte.

Susan Boyle a Britain's got talent elődöntőjében:

 

Susan Boyle-t az eladások után hatszoros platinalemezzel jutalmazták Nagy-Britanniában és Írországban. Ennél is jobban szerepelt Új-Zélandon, ahol az album nyolcszorosan lépte túl a platina státuszt jelentő példányszámot. Ötszörös platina státuszt ért el Ausztráliában, négyszerest Kanadában, háromszorost az Amerikai Egyesült Államokban, de Szingapúrban is elérte a platinát jelentő eladási határértéket. Arany minősítést lapott Japánban, Svájcban, Argentínában, a Dél-Afrikai Köztársaságban, Hollandiában, Németországban, Svédországban, Belgiumban, Norvégiában, Franciaországban, Ausztriában, Csehországban, de a külön piacként kezelt Hong Kongban és Tajvanon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!