Bulivan

2010.01.25. 14:01

A Rock Sound olvasói szerint az Enter Shikari készítette el 2009 legjobb albumát

Megszavaztatta olvasóit a 2009-es esztendőről a Rock Sound magazin is. A brit zenei újság összesen 12 kategóriában kérte a közönség véleményét. Többek között keresték a tavalyi év albumát, a legjobb brit és nemzetközi előadót, de a legjobb koncertzenekart is.

Gyuricza Ferenc

A beérkezett szavazatok alapján a 2009-es év legjobb albumát az Enter Shikari készítette el, a Common Dreads című nagylemezük végzett az élen. A második helyre a Paramore került a Brand New Eyes-zal, a harmadik pedig a 30 Seconds To Mars lett a This Is War című albumával. A negyedik helyre a Green Day aktuális albuma került, utánuk a The Blackout végzett. Hatodiknak szavazták meg az olvasók a tavaly nyáron Szigeten is fellépett Placebo-t, a hetedik helyre pedig a Mastodon került. Nyolcadik lett az August Burns Red, kilencedik a Bowling For Soup, a tízes lista végén pedig a Muse szerepel.

A legjobb brit zenekarok versenyét a Bring Me The Horizon nyerte, megelőzve az Enter Shikari-t és a Muse-t. Negyedik lett a You Me At Six, ötödik a Lostprophets, hatodik a Biffy Clyro. A The Blackout került a hetedik helyre, a Placebo a nyolcadikra. Őket a Bullet For My Valentine követi, a tizedik pedig az Architects lett. A nemzetközi előadóknál a Paramore végzett az élen, őket a 30 Seconds To Mars és a Green Day követi. Negyedik lett a Slipknot, ötödik a My Chemical Romance, hatodik a Brand New. Felkerült még a listára a Mastodon, a The Gaslight Anthem, a Madina Lake és az August Burns Red.

A legjobb új brit zenekarnak a Young Guns nevű formációt tartották az olvasók, a nemzetközi mezőnyben pedig az All Time Low nyerte el ugyanezt a címet. A videoklipek versenyét a 30 Seconds To Mars nyerte a Kings And Queens című dalával, s ugyanez lett a legjobb kislemez is. A klipek közül a második helyre a Bring Me The Horizon került a The Sadness Will Never End-del - érdekes módon ez a dal a kislemezek listáján nem került be a Top 10 mezőnyébe -, a harmadik pedig az Enter Shikari lett a No Sleep Tonight-tal. Ez utóbbi dal a kislemezek listáján is a harmadik helyen áll. A kislemezlista második helyezettje a Biffy Clyro lett a That Golden Rule című szerzeményével.

A brit olvasók szerint a legjobb lemezborító a Green Day új albumáé, a második helyre ebben a kategóriában a Biffy Clyro, a harmadikra a 30 Seconds To Mars került. A legjobb koncertzenekarnak ugyancsak az Enter Shikari-t választották, a második helyre a Bring Me Horizon került, a harmadik újra a 30 Seconds To Mars lett. A negyedik helyet a Green Day szerezte meg, őket a Lostprophets és a Placebo követi. A hetedik helyezés a Muse-é lett, a nyolcadikon az August Burns Red végzett, a kilencediket a The Blackout szerezte meg, míg a tizedik helyre a Behemoth került.

Volt egy különleges kategória is, amely az Eye Candy Of The Year címet viselte. Ennek során a legjobban kinéző előadókra szavazhattak az olvasók. A legtöbb voksot Hayley Williams, a Paramore énekesnője kapta. Második helyre a Bring Me The Horizon frontembere, Oli Sykes került, harmadik pedig a 30 Seconds To Mars énekese, Jared Leto lett. A magazin arról is megszavaztatta olvasóit, hogy véleményük szerint a 2010-es esztendőben ki kerül leginkább a rivaldafénybe, ezt a versenyt a Bring Me The Horizon nyerte, megelőzve a 30 Seconds To Mars és a My Chemical Romance zenekarokat. Az utolsó kategória pedig a legjobb weboldal keresésére irányult, ebben a magazin szerkesztősége által működtetett honlap végzett az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!