Bulivan

2010.01.04. 19:00

A The Horrors készítette el 2009 legjobb albumát

A mértékadó brit hetilap, az 1952 márciusa óta megjelenő New Musical Express közzétette azt a tízes listát, amelyen az általuk legjobbnak tartott 2009-es albumok szerepelnek.

Gyuricza Ferenc

Az első helyre meglepetésre a The Horrors együttes került a Primary Colours című, májusban kiadott nagylemezével. Érdekes módon ez a korong a rajongók tetszését annyira nem nyerte el, hiszen a brit listákon csupán a 25. helyig tudott felkapaszkodni. A második helyre a The XX azonos című albuma került, míg harmadik a Yeah Yeah Yeahs lett az It’s Blitz című koronggal.

Negyedik helyen végzett a Wild Beasts és a Two Dancers című nagylemez, ötödik lett az Animal Collective a Merriweather Post Pavilion című kiadvánnyal, hatodik a Grizzly Bear a Veckatimest-tel. A hetedik hely a The Big Pink-é és az A Brief History Of Love című albumé, nyolcadik a Fuck Buttons és a Tarot Sport című korong, a kilencedik helyet pedig a Fever Ray szerezte meg az azonos című nagylemezzel. A tízes listát Jamie T. zárja a Kings & Queens című CD-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!