Bulivan

2010.01.08. 10:06

Aranylemez lett a Tankcsapda új albuma

A 2009-es esztendő utolsó Tankcsapda koncertjén vehette át a legnépszerűbb hazai rockzenekar a legutóbbi, Minden jót című albumáért járó aranylemezt. A zenekar december 29-én lépett fel a debreceni Főnix Csarnokban.

Gyuricza Ferenc

Jól végződött a jubileumi év a Tankcsapda zenekar számára, hiszen a maratoni koncertsorozat mellett az új nagylemez is sikeresnek bizonyult. A legnépszerűbb hazai rockzenekar egyedülálló módon ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját, hiszen fellépések száma túllépte a nyolcvanat. A zenekar az ország legkisebb koncerthelyeitől kezdve a legnagyobb csarnokokig mindenhol megfordult. A turné feledhetetlen állomása volt a Sziget Fesztiválon augusztus 10-én adott koncert, de az immár ötödik alkalommal is teltházat produkáló, a debreceni Főnix Csarnokban megtartott fellépést. A zenekar több koncertet adott a határon túl, a rendezvények helyszíne Csíkszereda, Tusnádfürdő és Galánta volt. A folyamatos koncertezés közben elkészült az új album, amely Minden jót címmel látott napvilágot. A korong két hónap alatt aranylemezzé vált.

A zenekar lendülete 2010-ben sem lankad, az új turné március 7-én kezdődik Londonban, majd április elejétől a Minden jót album lemezbemutató turnéja következik. A zenekar tagjainak elmondása szerint idén új stúdiólemez nem lesz, de a korábbi kiadványok újrakiadásai mellett koncertfelvételek várhatóak a Tankcsapdától, hiszen a tavalyi retro-turné budapesti koncertjét, a Sziget Fesztiválon adott fellépést, valamint a debreceni Főnix Csarnokban megtartott rendezvényt is rögzítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!