Bulivan

2010.01.05. 18:00

Elvonókúrára ment az Aerosmith énekese

Egymásnak ellentmondó hírek kaptak lábra az utóbbi időben az Aerosmith kapcsán. Többször is napvilágot látott, hogy a világhírű zenekar énekese, Steven Tyler távozik a csapatból, ám ezt ő minden egyes alkalommal cáfolta. Most viszont hivatalosan is bejelentették, a 61 éves zenész egy elvonóintézetben kezelteti gyógyszerfüggőségét.

Gyuricza Ferenc

A problémák akkor csúcsosodtak ki, amikor Steven Tyler egy augusztusi koncert közben leesett a színpadról, és eltörte vállát. Az énekest ezt követően kórházban kezelték, ám a bennfentesek szerint Tyler már június vége óta fájdalomcsillapítókon élt, hiszen már akkor meghúzódott egyik lábizma, s emiatt az aktuális amerikai turnéjuk néhány állomását kénytelenek voltak kihagyni.

Steven Tyler-nek többször is volt egészségügyi problémája, kezelték alkohol, valamint kábítószer függőség miatt is. Az énekes 2008-ban több operáción is átesett, mindkét lábát meg kellett műteni. Akkor azt mondta, ez az ára annak, hogy több mint harminc évet töltött el a színpadon.

Az augusztusi balesetet követően az Aerosmith kénytelen volt az eredetileg szeptember közepéig tervezett turné hátralévő állomásait lemondani. Közben Joe Perry gitárosnak szólólemeze jelent meg, s ennek kapcsán újra elterjedtek a hírek, hogy az Aerosmith feloszlik, s a zenészek más énekessel folytatják, tovább. Erről november elején Perry is beszélt - többek között Lenny Kravitz neve is felmerült Steven Tyler lehetséges utódjaként -, ám néhány napra rá egyetlen dal már újra együtt állt a színpadon az Aerosmith két meghatározó tagja.

Steven Tyler gyógykezelése hosszabb időt vehet igénybe, ám az énekes kijelentette, minden erejével azon lesz, hogy visszatérjen társai mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!