Bulivan

2010.01.04. 09:33

John Frusciante önként lépett le

Változásra volt szüksége, ezért szakított a Red Hot Chili Peppers zenekarral a gitáros John Frusciante. Minderről maga a zenész tett közzé egy nyilatkozatot saját weblapján. Többek között azt is leírta, hogy már egy évvel ezelőtt rászánta magát a döntésre.

Gyuricza Ferenc

John Frusciate ezzel megerősítette azokat a sajtóinformációkat, amelyek az elmúlt egy hétben láttak napvilágot. A zenész ugyanakkor azt is leszögezte, hogy nem veszett össze a Red Hot Chili Peppers tagjaival, s továbbra is jó viszont ápol volt társaival.

- Amikor egy évvel ezelőtt otthagytam a többieket, akkor a zenekar meghatározatlan időre szóló szünetet tartott éppen - magyarázta a gitáros. - Nem volt ebből semmilyen harag vagy düh, a többiek nagyon megértőek voltak. Támogatták azokat az elképzeléseimet, amelyek függetlenek a Red Hot Chili Peppers-től. Elfogadták, hogy a saját érdekeim miatt megszakad az eddigi közös munkánk.

Frusciante azt is elmondta, nagyon kedveli a Red Hot Chili Peppers együttest, de most egy ideig a szóló pályafutására kíván koncentrálni. Az utóbbi 12 évben művészként és emberileg is óriási változásokon ment keresztül, s mindez már nem illik össze a Red Hot Chili Peppers elképzeléseivel. Döntésében az is szerepet játszott, hogy nem akarja megtagadni önmagát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!