Bulivan

2010.01.05. 15:57

Új felállásban jön Budapestre a Katatonia

Márciusban ismét koncertet ad Magyarországon a svéd Katatonia. A depresszív doom- és death-metal zenét játszó formáció azonban új felállásban érkezik a magyar fővárosba, a Norrman testvérek ugyanis váratlanul otthagyták társaikat.

Gyuricza Ferenc

A gitáros Fredrik 1996, a basszusgitáros Mattias 1999 óta volt tagja az 1991-ben alapított formációnak. Mindkét zenész járt már a Katatonia-val Magyarországon, többek között a Metalmania fesztivál keretében is felléptek Budapesten.

- Egyértelműen ez volt életem eddigi legkeményebb döntése - mondta a szakítás után Fredrik Norrman. - Még kimondani is fájdalmas, hogy kilépek a Katatonia-ból, hát még megtenni. Tizenöt jó évről van szó, amit szeretnék megköszönni a zenésztársaimnak, illetve mindazoknak, akikkel a turnék közben ismerkedtem meg.

- Óriási szomorúsággal határoztam úgy, hogy tíz fantasztikus év után kiszállok a Katatonia-ból - folytatta Mattias. - Ez volt életem eddigi legnehezebb döntése. A miért mögött számtalan apró tényező áll, amelyek miatt a 2010-es évben nehezen tudnék az otthonomtól távol maradni. Mivel a jövőben rengeteg turné vár a zenekarra, a döntésemet most kellett meghoznom. Szeretném kihangsúlyozni, hogy nincsenek személyes viták a zenekaron belül, egyszerűen annyi történt, hogy ez az időszak számomra nem alkalmas a turnézásra. Nem így terveztem a dolgot, de a család mindig is az első helyen áll.

A Katatonia nyolcadik stúdióalbuma Night Is The New Day címmel a közelmúltban jelent meg. A lemezbemutató turnét március elején kezdi a zenekar. A koncertsorozat hazánkat is érinti, a Katatonia március 29-én lép fel Budapesten, a Dürer Kertben. A kilépő muzsikusokat egyelőre kisegítő zenészek pótolják, gitáron a Bloodbath tagja, Per Eriksson játszik majd, a basszusgitáros feladatait pedig Niklas Sandin veszi át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!