Bulivan

2010.06.23. 10:00

A Kowalsky Meg A Vega tökéletes világa

Június 22-én kerül a boltokba a Kowalsky Meg A Vega ötödik albuma. A nagylemez a sokat mondó Ötcsillagos címet viseli, a zenekar tagjai szerint azért, mert egy tökéletes világot tár a hallgató elé.

Gyuricza Ferenc

Az együttes frontemberéről, az eleinte Black-Out zenekar énekeseként megismert Kowalsky-ról köztudott, hogy rendre filozofikus ihletettségű szövegekkel lepi meg hallgatóit. Így történt ez most is, az új album dalai az élet pozitív oldalát, a szeretetet és a tökéletességre való törekvést hangsúlyozzák. A zenekar üzenete szerint mi magunk vagyunk az oka és eredője a körülöttünk lévő világnak, s nézőpont kérdése csupán, hogy lesajnálóan legyintünk, avagy gyönyörködünk benne. Miért ne tehetnénk az utóbbit? - teszi fel a kérdést a Kowalsky Meg a Vega.

 

Az Ötcsillagos zenei világa ugyancsak kitárulkozó, hiszen ír és magyar népi motívumok keverednek benne a rock nemzetközi sztenderdjéhez méltó zenei fordulatokkal, mégsem nevezhetjük világzenének, mindazt, amit a csapattól hallhatunk. A 12 dalt tartalmazó album elkészítésében a zenekar tagjain kívül az akusztikus gitáron játszó Kozma Norbert, a billentyűket kezelő Mosquito, a szájharmonikás Pribojszki Mátyás és a hegedűs Samu Zoltán működött közre. Utóbbi a Folk Error együttes tagja. A Nem igaz című dalban mindemellett Jamie Winchester gitár- és Szakál Tamás hegedűjátéka is hallható még.

Az album első videoklipjét ez utóbbi dalhoz készíti a zenekar. A forgatás már lezajlott, a munkálatok jelenleg a vágás stádiumban tartanak, így várhatóan július elején már látható lesz a kisfilm, melyet az a Valachi Attila rendezett, aki korábban az Aszfalt és fehér csík, a Többet érdemelsz, a Balul sül el, az Aki mer, az nyer és a Herceg fehér lovon című klipeket is jegyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!