Bulivan

2010.11.11. 09:31

Dupláz a Recoil

A tavaszi sikeres koncertje után év végén újra visszatér Magyarországra a Depeche Mode egykori tagja, Alan Wilder új projektje, a Recoil. Az együttes december 4-én a budapesti Szikra moziban lép színpadra.

Gyuricza Ferenc

A Recoil a Depeche Mode tagjaként megismert Alan Wilder közel 25 éves vállalkozása, amely 1986-ban egy két dalt tartalmazó E.P. révén hallatott először magáról. Az együttes 1997 és 2007 között volt a legaktívabb, ebben az időszakban Unsound Methods, Liquid, illetve SubHuman címmel három fontos albumuk is megjelent. A Recoil másik meghatározó tagja Paul Kendall volt, de Alan Wilder számos más szerzővel, énekessel és zenésszel is kialakított tartós munkakapcsolatot.

A zenekarnak a mai napig hat nagylemeze készült el, az utolsó stúdióalbum három évvel ezelőtt. A Recoil idén április 16-án Selected címmel egy válogatásalbummal jelentkezett, amelynek dalait Alan Wilder válogatta össze. A kiadványból készült egy limitált szériájú dupla CD-s változat is, melynek második lemezén a dalok remix-ei, illetve alternatív verzió szerepelnek majd. A lemez megjelenése apropóján zajlott le egy európai turné, amely érintette Budapestet is. Az itteni koncert olyan jól sikerült, hogy az egykori Depeche Mode zenész - aki 1985-ben szállt ki a világhírű formációból - a visszatérés mellett döntött. A december 4-i koncert külön érdekessége, hogy a turnénak ez az állomás lesz a záró fellépése, amelyre Alan Wilder különleges meglepetésekkel készül, illetve a koncert jelentős részét az egykori anyazenekar legendás dalai teszik ki. A Recoil fellépése előtt a Neo formációból ismert Milkovics Mátyás szólóprojektje, az IO mutatkozik be, illetve az And1 nevű projekt dalait is meghallgathatja a közönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!