Bulivan

2010.12.09. 10:33

Nyolc szem közt a Hooligans

Két évnyi várakozás után megjelent a Hooligans legújabb, 8-szemközt című stúdióalbuma. A nagylemez nemcsak új dalokat, hanem két régebbi szerzemény, a Paradicsom és a Várok rád újragondolt változatát is tartalmazza.

Gyuricza Ferenc

A zenekar eddigi utolsó stúdióalbuma, a Privát mennyország 2008 közepén látott napvilágot, ám a csapat azóta sem tétlenkedett, hiszen tavaly év végén egy koncerten rögzített DVD kiadásával kedveskedtek rajongóiknak. A most megjelent 8-szemközt beharangozója az Illózió címá szerzemény, amely a nyár egyik legnagyobb slágerének bizonyult, hiszen mind a rádiós, mind a televíziós játszási listákon az élmezőnyben végzett. A dalhoz egy formabontó klip is készült, amelyben a digitális technológia kínálta lehetőségeket használta ki az együttes.

 

Az új album második kislemeze a Menj, ha menni muszáj című dalból készül. Ezt a lírai szerzeményt ünnepi kiadványnak szánja a Hooligans. Az igazi meglepetést azonban mégsem ez, hanem két régebbi sláger, a Paradicsom és a Várok rád új változata jelenti.

- Gyakorlatilag teljesen újraértelmeztük ezeket a dalainkat - mondta Tóth Tibor, a Hooligans gitárosa. - Csupán a dallamvezetés maradt a régi, a hangszerelés azonban teljesen új, s az utómunkálatok során is törekedtünk arra, hogy megfeleljünk a mai hangzásvilágnak.

A két korábbi sláger újra felvett változata egyben azt is előrevetíti, hogy a Hooligans 2011 végén egy válogatásalbummal jelentkezik. Ezzel a lemezzel fennállásuk 15 éves jubileumát akarják megünnepelni. Az évfordulóhoz egy különleges koncertsorozat is társul, mely május elsején kezdődik. A turné repertoárjába több ritkán játszott, régi dal is bekerül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!