Bulivan

2011.02.03. 12:03

Horror-történethez készített zenét az Underworld

Mary Shelley klasszikus regényét, a Frankenstein című horror-történetet állítja színpadra az egyik legismertebb brit rendező, Danny Boyle. A színdarab velőt rázó aláfestő zenéjét az Underworld biztosítja.

Gyuricza Ferenc

 

 

Az elektronikus zenei duó nem először dolgozik együtt a rendezővel, hiszen annak idején a Transpotting című filmben is hallható volt daluk. A Born Slippy című szerzemény olyan jól sikerült, hogy az Underworld számára világhírt hozott. Az 1996-os filmzene azóta klasszikussá érett, mint ahogy maga a Transpotting is kiemelt helyet foglal el a modern kori filmtörténetben. Danny Boyle és az Underworld 2007-ben ugyancsak dolgozott együtt, akkor a Napfény című filmhez írt zenét a duó. A Frankenstein című színművet Danny Boyle a londoni National Theatre színpadán mutatja be. A Frankenstein színpadi változatában az elektronikus zenei duó segíti életre kelteni a szörnyet. A bemutató február 5-én lesz.

 

Az Underworld 2010-es nagy slágere, a lila rádióból is ismert Scribble:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!