Bulivan

2011.03.08. 12:39

Boltokban a Collapse Into Now, az R.E.M. új albuma

Hosszas várakozás után végre megjelent az R.E.M. vadonatúj albuma, a Collapse Into Now című nagylemez. A kiadvány a zenekar tagjai szerint az elmúlt húsz év legjobban sikerült R.E.M. dalait tartalmazza.

Gyuricza Ferenc

A Collapse Into Now című korong produceri feladatainak ellátására a Michael Stipe énekes, Peter Buck gitáros és Mike Mills basszusgitáros felállású R.E.M. újra a Grammy-díjas Jacknife Lee-t kérte fel, akivel az előző album, az Accelerate felvételein is dolgoztak már együtt. Jacknife Lee napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott és legsikeresebb producere, aki olyan előadók sikereihez járult hozzá, mint a U2, a Snow Patrol, a The Hives, a Kasabian, az Editors, az Aqualung vagy éppen a Bloc Party. A szakember a felvételek során teljesen szabad kezet kapott.

 

Az albumot a New Orleans városában található Music Shed-ben, valamint a híres berlini Hansa Studio-ban rögzítették. Ez utóbbi helyszínen készült többek között a Heroes című David Bowie album, a U2 korszakalkotó Achtung Baby-je, illetve Iggy Pop meghatározó nagylemeze, a Lust For Life. Az album utolsó simításait a Nashville-i Blackbird Studios-ban végezték. A lemezen számos vendég is szerepel, mások mellett Patti Smith, Lenny Kaye gitáros, Peaches, Eddie Vedder, valamint a The Hidden Cameras frontembere, Joel Gibb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!