Bulivan

2011.04.13. 12:04

Braindogs - Kiss Tibiék Szombathelyen

A The Braindogs nevezetű formáció már elnevezésében is a singer-songwriter egyik kulcslemeze, az 1985-ben megjelent Rain Dogs előtt tiszteleg. A hazai alternatív zenék rajongói számára mindenképpen plusz exkluzivitást jelent, hogy ennek a tribute zenekarnak a soraiban viszontláthatják a Quimby két oszlopos tagját Kiss Tibort és Varga Liviust, illetve régi cimborájukat a volt Hiperkarmás Frenket, aki az elegáns dekadencia magyarországi nagykövete.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Tom Waits amerikai énekes-dalszerző egyedülálló figurája a kortárs zenének. Legendák és mítoszok lengik körül életét, többek között születésének körülményeit, amiről ő maga egyszer azt nyilatkozta, hogy egy taxi hátsó ülésén jött világra.

Bluesban, jazzben és sanzonműfajban gyökerező dalaival, színpadi jelenlétének páratlan erejével és kisugárzásával rabul ejtette a közönséget és zenészek generációit világszerte, utóbbiak között sokakat egyenesen munkássága hirdetőjének megtéve ezzel.

Gitáron az osztrák Ripoff Raskolnikov játszik, a mikrofonhoz settenkedő devla szerepét viszont egy brit fenegyerek, az angyalszívű Ian Siegal alakítja, aki kalapos-csizmás karakterével egyszerre emlékeztet a fiatal Mickey Rourke-ra és idézi meg magát a ráspolyt reggeliző Tom Waitset. Kisérőzenészként viszont láthatjuk Varga Lacát a Hiperkarmából és Nagy Szabolcsot a Hobo Blues Band-ből. Ők mind olyan kiváló és alázatos zenészek, akik életvitelükkel és saját munkásságukkal már rég Tom Waits zenei univerzumának ragyogó fekete gyémántjai.

Koncertkezdés csütörtökön este 8 órakor. - Agora Művelődési és Sportház, Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!