Bulivan

2012.09.23. 08:24

Kip Winger újra szólóban

Négy évvel szólókoncertje, illetve három évvel zenekarának legutóbbi fellépése után idén szeptember 26-án ismét Magyarországra látogat a Winger névadó frontembere, Kip Winger.

Zalai Hírlap

Kip Winger a ’80-as, ’90-es évek fordulójának egyik legnépszerűbb amerikai rockzenekarának, a saját magáról elnevezett Winger együttesnek a vezetője. A négytagú formáció a dallamos, érzelmes hard-rock hullám egyik utolsó üstököseként tűnt fel. Nevükhöz két platinalemez fűződik, a zenekar nevét viselő bemutatkozó album 1988-ban, az In The Heart Of The Young című korong pedig 1990-ben látott napvilágot. A zenekart 1990-ben a legjobb új heavy metal együttes kategóriában American Music Award díjra is jelölték. A heavy metal korszak leáldozását követően a csapat tagjai többek között a Dokken zenekarban, illetve Alice Cooper oldalán folytatták, Kip Winger pedig szólópályára lépett, s mára igazán színes, a zene különböző területein remeklő karriert épített fel.

 

 

A jazz zenész szülők által felnevelt Kip Winger 16 évesen kezdett el komolyzenét és zeneszerzést tanulni. Szólóévei alatt saját stúdiójában dolgozgatott Új-Mexikóban, a Santa Fé körüli hegyekben, ezzel megteremtette saját maga számára a lehetőséget, hogy korlátlan időt szánjon zeneírásra és komponálásra. Itt születtek meg a This Conversation Seems Like A Dream, a Down Incognito és a Songs From The Ocean Floor című önálló lemezei, melyek komoly sikert arattak. A brit Classic Rock Magazine az egyik legtehetségesebb zeneszerzőnek nevezte az amerikai zenészt.

A 2001-ben újra felálló Winger zenekar újabb sikereket hozott Kip Winger számára. A 2006-os IV című lemez után 2009-ben jelent meg a Karma, melyet egyöntetűen az együttes eddigi legjobb lemezének tartanak. 2009 más szempontból is fontos év volt az énekes-gitáros életében, novemberben debütált Ghosts című 30 perces szimfonikus darabja, melyet vonósokra, zongorára és hárfára komponált. A Ghosts akkora sikert aratott, hogy pár hónappal később Christopher Wheeldon koreográfus balett előadásként is feldolgozta, melyet a San Francisco Balett mutatott be.

Kip Winger szeptember 26-án szóló műsorával érkezik Budapestre, ami valójában a saját egyéniségének megfelelő színes programot jelent. A műsorban a Winger legismertebb slágerei, többek között az Easy Come Easy Go, a Seventeen, a Madaleine, a Headed For A Heartbreak, illetve a Who’s The One című dalok, valamint szóló pályafutásának emlékezetes szerzeményei kapnak helyet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!