Bulivan

2012.10.18. 06:31

Együtt zenél Mike Portnoy, Tony MacAlpine, Derek Sherinian és Billy Sheehan

A rockzene világának négy virtuóz muzsikusa ad közös koncertet október 19-én Budapesten, a Petőfi Csarnokban.

Zalai Hírlap

A dobos Mike Portnoy, a gitáros Tony MacAlpine, a billentyűs Derek Sherinian és a basszusgitáros Billy Sheehan együtt turnéznak Európában, ennek keretében jutnak el a magyar fővárosba is.

A négy zseniális muzsikus közül Mike Portnoy a Dream Theater egykori dobosaként szerzett világhírnevet, Tony MacAlpine többek között a G3-ből is ismert gitáros, aki lassan 30 éve van a pályán, Derek Sherinian a Dream Theater mellett Yngwie Malmsteen és Alice Cooper oldalán is játszott billentyűs hangszereken, a Mr. Big basszusgitárosaként ismert Billy Sheehan pedig olyan legendákkal is zenélt közösen, mint David Lee Roth vagy Steve Vai. Közös európai turnéjuk 18 koncertből áll.

 

 

Mike Portnoy a világ egyik legismertebb dobosa, aki a Dream Theater-ből történt kilépése óta sem unatkozik. Számos különböző zenei projektet indított az elmúlt években, különböző műfajokban. Többek között Flying Colors néven progresszív szupergroup-ot alapított Neal Morse-szal, az Adrenaline Mob nevű modern heavy metal zenekarával pedig nemrég Budapestre is eljutott. Ezúttal egy harmadik felállásban érkezik a magyar fővárosba, amelynek egyelőre saját neve sincs, de ez talán nem is lényeges, hiszen a négy előadó neve magáért beszél. Mike Portnoy, Tony MacAlpine, Derek Sherinian és Billy Sheehan eredetileg csak néhány alkalmi fellépés kedvéért állt össze, az év elején többek között a Los Angeles-i Drum-Off elnevezésű dobos verseny sztárvendégeként szerepeltek. A közönség és az internetes közösség remek visszajelzéseit látva azonban úgy döntöttek, hogy a műsort egy exkluzív turné keretében is bemutatják.

- Amikor összeállt ez a négyes, rögtön tudtam, hogy varázslatos zenei élményben lesz részünk, ahogy a rajongóknak is - mondta a meghirdetett turné kapcsán Mike Portnoy. - Alig várom, hogy ismét együtt játszhassak ezekkel a kiváló zenészekkel, és mindenkivel megoszthassam az élményt, aki eljön a koncertjeinkre.

A koncertek programjában a négy zenész hangszeres életművéből válogatnak majd, így egy szólókkal tarkított színes műsorra számíthatunk, benne Dream Theater feldolgozásokra, Derek Sherinian szóló munkásságának darabjaira és Planet X dalokra, valamint Billy Sheehan saját, illetve a Mr. Big számára írt dalaira. Emellett klasszikus instrumentális művek feldolgozásai is felcsendülnek majd. Az őszi turné csak néhány országba jut el, Oroszország és Kína mellett Magyarország is azon államok között szerepel, ahol a rajongók élőben is meghallgathatják e négy mesterien képzett, hatalmas tapasztalatokkal rendelkező zenész közös produkcióját.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!