Bulivan

2012.11.13. 08:08

Japán pop-zenét hoz az An Café

A távol-keleti zenei kultúra egyik legsikeresebb előadója, a japán pop-rock színtérről indult, s mára világhírnévre szert tett An Café ad koncertet november 14-én Budapesten. A zenekar az úgynevezett visual kei stílus egyik markáns megjelenítője.

Zalai Hírlap

Az internet révén elhíresült Psy, illetve a korai popzenét kifigurázó Gangnam Style című dal révén ismerkedik világ a távol-keleti zenei kultúrával, ám a valós kép teljesen más, mint amit az immár hatszáz milliós nézettséggel rendelkező videoklip mutat. A térségben egészen más zenei irányzatok is fellelhetőek, s az ottani zenekarok - különösen a japán visual kei stílus képviselői - hangyaszorgalommal építik karrierjüket, amiben nemcsak a kiforrott és markáns koncepciójú albumaiknak, de imidzsüknek is fontos szerep jut.

 

 

A japán pop-rock kultúra egyik legismertebb képviselője az An Café, amely több éves kitartó munkája eredményeként jutott el odáig, hogy 2012 őszén világ körüli turnéra indulhatott. Az énekes Miku, a gitáros Takuya, a basszusgitáros Kanon, a billentyűs Yu-ki és a dobos Teruki alkotta formáció közel egy évtizede, 2003-ban jött létre Antic Café néven. Az elnevezését később lerövidítő zenekar fiatalos, bohó stílusa, a tagok extrém frizurája, a látványos sminkek és szokatlan ruhák révén hamar felhívta magára a figyelmet, így néhány év alatt kirobbanó népszerűségre tett szert a tinédzserek körében. A figyelemfelkeltő külsőhöz igényes zene is társult, az An Café dalait fülbemászó dallamok, változatos zenei aláfestések jellemzik. Az együttes slágeres, de jól táncolható, rockos hangvételű dalokkal rukkolt elő, amihez életszerű szövegek társultak. Első albumuk 2005-ben jelent meg, majd kiváló érzékkel megrendezett exkluzív koncertekkel növelték népszerűségüket. A 2006-os második albumukat követően már végigjárták Japánt, gondosan megkomponált performance-előadások, erős koncepcióval ellátott, érzelmekben gazdag előadások révén növelve rajongótáborukat. Az An Café 2007-ben jutott el először Japánon túlra, felléptek az Amerikai Egyesült Államokban, Európában és a kontinentális Ázsiában is adtak koncerteket. 2010-ben - sikereik csúcspontján - váratlanul bejelentették, hogy szüneteltetik a zenekar működését, a tagok közül többen is önálló karrier építésébe kezdtek, a basszusgitáros Kanon saját zenearával hazánkba is eljutott.

Az An Café két év szünet után, idén április elsején jelentette be, hogy ismét aktivizálja magát, és az új dalok kiadása mellett ősszel világ körüli turnéra indulnak. Ennek keretében érkeznek - pályafutásuk során első alkalommal - Budapestre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!