Bulivan

2013.02.20. 17:56

Világsztár-óra: jön a Sepultura és a Buena Vista Social Club

Szombathely - Igazi szentivánéji álom: június 23-án az Agora MSH-ban lép föl a kubai Buena Vista Social Club. De lesz sok más is: Agora-sajtótájékoztatón voltunk.

Ölbei Lívia

Világsztárok az Agorában címmel csábították a sajtó képviselőit szerdán délelőtt a Fő téri Szalonba az Agora Kulturális Központ munkatársai: itt jelentették be, hogy április 26-án a 30. születésnapját ünneplő metálzenekar, a brazíliai Belo Horizontéban megalapított Sepultura teszi tiszteletét az Agora  MSH-ban.

Fotók: Kiss Teodóra

A Sepultura európai turnéján Magyarországon kizárólag Szombathelyt ejti útba; miközben nyilván már a 2014-ben esedékes brazil futball vb zenei aláfestésére készül.  És  ezt is lehet fokozni: június 23-án igazi szentivánéji álomban lehet részünk, amennyiben a ma már brandként működő, anno Wim Wenders filmje által világhírűvé lett, nemrég  Veszprémben sikert aratott   kubai Buena Vista Social Club táncoltatja  meg az MSH közönségét. (Az idén ez a formáció is egyedül Szombathelyen lép föl: ez a júniusi nap volt szabad a turnénaptárban.)

Jó hír, hogy a  régiek közül a színre lépő  tizennégy muzsikus között itt lesz a zenekarhoz visszatért énekesnő, Omara Portuondo is. Az előzenekar pedig a szombathelyi Ocho Macho, amely direkt erre az alkalomra akusztikus blokkal áll elő. Hogy mindezt miképpen? Prieger Szabolcs igazgató-helyettes azt mondja, hogy racionálisan, de merészen  vállalkozni kell.

A sajtótájékoztatón adott számot Grünwald Stefánia projektmenedzser a másodszor is sikerrel benyújtott Agora-óra EU-pályázati projekt  állásáról. A 4-18 éves korosztályt megmozgató, ismét egy tanévet átfogó színes programsorozat az iskolán, tanintézményen kívüli kreatív tevékenységre (szakkörök, előadások stb.) és az   időtálló tudás elsajátítására  összpontosít. Az Agora-központ a program népszerűsége okán pályázott és nyert másodszor is, ráadásul az általa igényelt teljes összeget: a  majdnem 25 millió forintot most természetesen más partner-intézményekkel szorosan  együttműködve költik, költhetik  el.

Az Agora tavaszi kínálatában érdemes  odafigyelni a Tündértánc címmel szombathelyi, illetve Vas megyei diákoknak meghirdetett művészeti fesztiválra, amely a legkülönbözőbb  műfajoknak ad teret. A nevezési határidő március elseje, a bemutatókat március 20-21-én rendezik meg az MSH-ban. És akkor a március 7-én induló Dumaszínház-sorozatról még nem beszéltünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!