Bulivan

2013.03.03. 15:17

Én azt mondom Punnany...

A tíz éves születésnapi turné második állomásaként ejtette útba a Szombathelyt a Punnany Massif zenekar. A ritmus, a hangulat, a szöveg, a zeneiség - egyikre sem lehetett panasza a helyi közönségnek. A kilenc fős alakulat igencsak odatette magát.

Ambrózai Zsuzsanna

A pécsi származású underground alakulat immáron tizedik évét tapossa, amit nagyszabású tavaszi turnéval ünnepel. A turné második állomásaként érkeztek a városba, hogy a tavasz második napján megmozgassák a helyieket.

A helyszínt illetően akadt némi probléma, hiszen a korábban meghirdetett Savaria Filmszínház helyett végül a Művelődési és Sportház adott otthont a rendezvénynek, bár nem tudni, hogy ebben a jegyeladás, avagy a politikai megmozdulás (amelyet a mozi árkádjához hirdettek meg egy korábbi időpontban) játszott e közre. Mindenesetre úgy festett, az információ mindenkihez eljutott időben.

A vendégzenekar a helyi Soulution együttes volt, akik örömmel fogadták, hogy a pécsi alakulat előtt játszhattak. A zenekar már több alkalommal zenélt a helyi közönségnek, de ilyen nagy helyszínen még nem volt szerencséjük játszani. Három új számmal készültek az estére, ezek közül az egyik ténylegesen itt debütált, hiszen a zeneszám széles körben még nem hangzott el. Farkas Gábor, az együttes énekese azt mondja, megítélésük szerint jól fogadta a közönség, s örül annak, hogy sokan megtisztelték őket is jelenlétükkel.

Az est fő attrakciójaként kicsivel tíz óra után színpadra lépett a Punnany Massif zenekar, akik nem tétlenkedtek, azonnal a húrok közé csaptak, s kezdetnek megtanították a helyieket az ABC-re. A hangulatra nem lehetett panasz, nem úgy, mint a hangosításra, melyet sokan a koncert közben és utána is nehezményeztek. Egyesek szerint rosszul szólt, mások szerint élvezhető volt a dolog e szempontból is. Megítélésünk szerint sokban közre játszott, hogy a hallgatóság hol foglalt helyet a térben, a küzdőtéren, avagy a lelátókon. Mindenesetre elmondható, hogy a zenekar fogadtatása igencsak szívélyes volt, első pillanatra látszott, nem kell a szomszédba menniük a rajongókért. Játszhattak bármit: Pécs aktuált, Nyitott szemmelt, Más ágyábant, Mosolyt, a kilenc fős alakulat nem okozott csalódást. Természetesen az Élvezd című slágerük elmaradhatatlan eleme volt az esti koncertnek, de a helyiek nem engedték el ennyivel a zenekart, így a srácok búcsúzásként még megengedtek pár nótát.

A tizennyolc állomásos turné folytatódik, tovább pörögnek a számok a Körkorkép, a ShenKick, a SunKick című albumokról, legközelebb Debrecenben játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!