Zene

2018.01.11. 18:55

Buli van! – A legfrissebb zenei hírek

Gyuricza Ferenc

Underground színtér

A Hangfoglaló Program induló előadók pályázatának egyik nyertese a 2016-ban alakult, alternatív rockot játszó Idegen, amely ma este a Végállomásban ad koncertet. A fővárosi csapat nem egyedül érkezik a vasi megyeszékhelyre, két szintén nagyszerű társat is magával hoz, azt a Debrecenhez kötődő, de már szintén budapestinek számító Sorbonne Sexualt, amely a tavalyi Öröm a zene tehetségkutató egyik nagy felfedezettje volt, továbbá a grunge-rock hagyományait továbbvivő Trick nevű formációt. A fél kilenckor kezdődő underground programnak lesz egy helyi közreműködője is, Szombathely képviseletében a Paukovics Gergely és Pintér Benjamin gitáros-énekesek, Kiss Gábor – basszusgitáros-énekes, illetve Gőcze Gergő – dobos felállású Eticatt ad koncertet.

Elsöprő lendület és energia

Négy fiatal és roppant tehetséges zenekar veszi birtokába holnap este a Végállomás színpadát. Közös jellemzőjük még, hogy elsöprő energiával és hatalmas lendülettel tolják a programjukat, ugyanakkor zenei különbségek azért akadnak köztük. A győri ZeroDay a punk-rock, a képünkön is látható, a bemutatkozó albumával tavaly jelentkezett zalaegerszegi LoveCrose, valamint a budapesti Silent Homes a metalcore elemeket is felvonultató modern metal híve, míg a Sopron környékéről érkező RockMemories dallamos, közérthető rockzenével szórakoztat. A Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program segítségével megvalósuló koncert 20 órakor kezdődik.

Színészek alakították a Bekvart zenekart

A képünkön látható Bánfalvi Eszter Kvartett, azaz a bemutatkozó lemezét tavaly kiadott Bekvart lesz az egyik fellépője a sárvári Alternatív Zenei Klub januári programjának. A kaposvári egyetemen végzett színészek alkotta, változó tagságú formáció – amely a nevével ellentétben nem négy, hanem minimum hét vagy annál több tagból áll – ma este ad koncertet a Nádasdy-vár pinceklubjában. A 21 órakor kezdődő program másik közreműködője a Szeder, azaz a dalszerző-gitáros-énekes Szeder-Szabó Krisztina együttese lesz, amely ezúttal duó felállásban lép színpadra.

 Alterrockba oltott grungepop

Energikus alterrockba oltott grungepop – így nevezi saját stílusát a 2015 óta létező szombathelyi Bagatell. A négyfős formációban Buús Gábor énekel és gitározik, Bencsics Dávid basszusgitározik, dr. Lajos Márton dobol, illetve Fritz Balázs személyében van még egy gitárosuk. A zenekar nemcsak Szombathelyen, de a fővárosban is bemutatkozott már, az elmúlt év végén pedig egy koncertklippel lepték meg közönségüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!