Bulivan

2009.11.20. 06:00

A jogtiszta zenéért kampányoltak a magyar énekesek

A hazai könnyűzenei szakma több ismert alakja fogott össze, s énekelte fel közösen a Tartsd életben még című dalt. A Szabó Eszter és Kontor Tamás által írt szerzemény az illegális letöltések elleni küzdelemre kívánja ráirányítani a figyelmet.

Gyuricza Ferenc

A Tarts életben még című dal voltaképpen egy ballada, amihez olyan ismert előadók adták hangjukat, mint Gáspár Laci, Tóth Gabi, Keresztes Ildikó, Roy és Ádám, Szabó Eszter, Kontor Tamás, Farkas Zsófi, Szecsődi Károly, Puskás Péter, Mark, Abaházi Csaba, a Groovehouse-os Judy, Zalatnay Sarolta, Hien, Széles Izabella és Gitano. Az összefogás célja, hogy felhívja a rajongók figyelmét a zeneipart egyre mélyebben sújtó válságra. Az illegális letöltések miatt a zenészeket lassan minden bevételüktől megfosztják, így nem lesz miből újabb lemezeket készítsenek. A felvétel különlegessége, hogy abból nem készül a közönség számára megvásárolható album, így csak a rádiókban szólal meg. A stúdiómunkálatok közepette ugyanakkor klip is készült hozzá, ez viszont látható lesz a hazai zenecsatornákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!