Bulivan

2012.07.12. 09:22

Bryan Adams titka

Bryan Adams hosszú évtizedek óta a Föld egyik legnépszerűbb énekese, rockzenésze. Annak apropóján kérdeztük, hogy július 29-én koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában.

Szabados Gábor

– Ha jól tudom, kislánya, Mirabella Bunny, aki tavaly húsvétkor született, el szokta kísérni önt a koncertjeire. Budapesten is itt lesz a kicsi? Hogy viseli a turné fáradalmait?

– Csak néha jön velem a kislányom, de nagyon szeret utazni és nézelődni. Legalábbis mi így gondoljuk.

– Önnek a legtöbb dala a szerelemről szól. Írt valaha olyan dalokat, amelyeket Mirabelle Bunny születése inspirált

– Óh igen, sok kis dalt! Ezek mind a kedvencek között vannak.

– Szinte az egész világot beutazta turnéi során. Volt rá néha lehetősége, hogy itt-ott szétnézzen?

– Természetesen volt rá lehetőségem, hogy egy kicsit szétnézzek, világot látni az öröm része. Különösen nagy kár lenne úgy elmenni olyan helyekre, mint például Pakisztán és Japán, hogy ne ismerkedjek meg kissé az országgal.

– Van-e emléke, és ha igen, milyen, Budapestről, Magyarországról?

– Két dologról vannak emlékeim. Az ottani fellépéseimről és Budapest történelmi városrészeiről, arról, hogy milyen gyönyörűek, jól karbantartottak az épületei.

– Számíthatnak arra a fiatal magyar hölgyek, hogy itteni koncertjén – ahogy showműsorain szokta – felhívja őket a színpadra?

– Igen, én rendszerint minden alkalommal felhívok valakit a színpadra, de ne mondja el senkinek, ez titok.

– Sok kollégájával fellépett már. Ki lenne a következő, akire vágyna?

– Hogy őszinte legyek, nem igazán van ilyen. Örömmel csinálom a saját magam dolgait. De ha már felvetette, akkor Van Morrisont választanám.

– Mikor volt legutóbb közönségként valaki másnak a koncertjén?

– A múlt nyáron elmentem megnézni a Pearl Jamet, amely a kedvenc együttesem.

– Mi a véleménye az illegális zeneletöltésekről, zeneletöltőkről?

– Ez egyszerű. A zeneszerzőket és a zenészeket meg kell fizetni a munkájukért, és aszerint, ahogy most megy, nem bírják majd kifizetni az albérletüket.

– Ha a művészi munkáját 100 százaléknak tekintjük, hogy oszlana meg ez a következők között: zeneszerzés, szövegírás, éneklés, gitározás, fényképezés?

– Úgy számolom, hogy fele- fele az arány. Mármint a zene és az összes többi – fényképezés- filmezés – között. Adja át üdvözletem a magyaroknak. Találkozunk a budapesti koncerten!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!