Bulivan

2010.02.09. 12:52

Budapestre jön a Hypocrisy

Újra útnak indul a death metal stílusának egyik legismertebb svéd formációja, a Peter Tagtgren gitáros-énekes vezette Hypocrisy. A legendás hírű zenekar a Taste of Extreme Divinity címmel tavaly megjelent új albumukat mutatják be azon a turnén, amelynek február 18-i állomása Budapest lesz.

Gyuricza Ferenc

A zenekar a Diesel Clubban áll ki a közönség elé, a koncert előzenekarai pedig a szintén death-metal zenét játszó finn Survivors Zero, illetve a stílus egyik legjobb hazai csapata, a Slytract lesznek
.
A Hypocrisy idén ünnepli megalakulásának huszadik évfordulóját, bár hivatalosan a nagy kiadós szerződéstől, 1991-től számolják az éveket. A jubileum jegyében valószínűleg számos régi dal bekerül a repertoárba. Annak érdekében, hogy melyik szerzeményekből állítsák össze a programot, az interneten szavazást indítottak el. A másik meglepetés, hogy a producerként is rendkívül sikeres Peter Tagtgren ezúttal a Children Of Bodom zenészét, Alexi Laiho-t kérte fel a másodgitáros szerepére. Az előzetes tervek szerint a finn muzsikus az amerikai turnén segítette volna ki a Hypocrisy-t, ám az egyelőre elmaradt. Hogy Európában ki áll majd Peter Tagtgren, a basszusgitáros Mikael Hedlund és a dobos Horgh mellett, azt egyelőre még nem tudni biztosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!