Bulivan

2011.05.21. 19:15

Diáknap az NLG-ben: Jordán Tamással, Annus Adriánnal, Pankár Tiborral

Csütörtökön rendezték meg a Nagy Lajos Gimnázium hagyományos rendezvényét, a diáknapot. Az iskola diákönkormányzata által szervezett eseménykavalkád az eddigiekhez képest nagyobbnak, színesebbnek és pezsgőbbnek bizonyult. Képek, beszámoló.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mint ahogy azt Gyimesi Andrástól, az iskola diákelnökétől megtudtuk, a Nagy Lajos Gimnázium diáknapja három nagyobb részből állt: a nap első felében mozgás, később az előadások, majd a zenei programok domináltak.

- Reggel nyolckor Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója József Attila szavaival nyitotta meg a rendezvényünket, az első részben "Ismerd meg Szombathelyt" vetélkedő keretében kellett a diákoknak feladatokat teljesíteni a városban és Szombathellyel kapcsolatos kérdésekre kellett felelniük. Utána pedig sorversenyek következtek, amiken természetesen a tanáraink is részt vettek.

Később aztán különböző bemutatókat láthattak a diákok, továbbá ismert, volt NLG-s tanulók is eljöttek, velük lehetett beszélgetni.

- Itt volt Katona Attila, Annus Adrián, illetve a Falco játékosai, Pankár Tibor, Will Tamás és Váradi Kornél is - mondta el a diákelnök. - Utána érkezett Vlahovics Edit, a Weöres Sándor Színház színésze, akivel Beugró-játékot játszott a diákokkal, később a zumba sportot próbálhatták ki - ezt a foglalkozást egy NLG-s öregdiák, Fodor Betti vezetette le.

Volt gyorskorcsolya-, illetve a sportcsarnokban salsa-bemutató, ott kosarazni is lehetett a falcós vendégekkel.

A nap zenés harmadában a diákok előadták osztálydalaikat, indulóikat, - ezek megírása előre kiadott feladatként szerepelt -, majd karaoke-versenyen mutathatta meg ki-ki a tehetségét, illetve bátorságát, végül az "NLG hangja" díjat is kiosztották.

Az NLG 2011-es diáknapját az iskola tagjainak bandája, az Unknown koncertje zárta.

- Legnépszerűbb programjainknak az előadások, illetve a karaoke-verseny bizonyult. Jövőre hasonlóan tervezzük, esetleg kicsit kevesebb programmal, idén már szinte túl sok volt, elég nehéz volt koordinálni, a Nagy Lajosban nagyon régen volt ilyen szintű rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!