Bulivan

2012.11.11. 08:19

Gigantikus show-t hoz Budapestre a Muse

Kevesebb, mint két hét múlva Magyarországon lép fel a világ egyik legjobb koncertzenekara, a brit Muse együttes. A trió európai turnéja keretében, november 20-án mutat be gigantikus show-t a Papp László Budapest Sportarénában.

Zalai Hírlap

A koncertsorozat három hete kezdődött Franciaországban, s eddig minden helyszínen kiváló visszajelzéseket kaptak az előadásról. A Muse óriási technikai felszereléssel és háttérrel egészíti ki hihetetlen energiájú fellépéseit. A látvány alapját egy négyoldalú, gigantikus mozgó video-díszlet adja, amelyet a koncert folyamán lézerekkel és füstgépekkel egészítenek ki. A Muse a budapesti koncert előtti estén Bécsben lép fel, így a felszerelést húsz kamionnal, és négy busszal szállítják át Magyarországra, a színpad építése már hajnalban kezdetét veszi. A turné meglehetősen nagy stábbal utazik, ennek jó része technikai szakember, akikhez minden egyes helyszínen közel száz fős helyi stáb csatlakozik.

A hosszú turné alatt a zenekar számára a színfalak mögött igyekeznek minél barátságosabb és családiasabb hangulatot teremteni, így a Muse öltözője mellett külön próbahelyiség és egy családi szoba is rendelkezésre áll, emellett a stábnak is kialakítanak egy pihenőszobát. A brit trió tagjai nem álltak elő különleges igényekkel, az öltözőbe csak kényelmes kanapét, foteleket, dohányzó asztalt, némi hangulatvilágítást és angol napilapokat, további internet-csatlakozást kértek. A koncertet az angol Everything Everything nyitja, a Muse várhatóan este kilenc órakor lép színpadra, s mintegy két órás, látványos show-t mutat be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!