Bulivan

2010.03.17. 13:55

Ismert slágereket dolgoz fel Palya Bea

Pályafutásának legérdekesebb vállalkozására készül Palya Bea. A méltán népszerű és sikeres énekesnő Én leszek a játékszered című albumán a táncdalfesztiválok korszakának ismert hazai slágereit dolgozza fel.

Gyuricza Ferenc

Már a címválasztás is szimbolikus értelmű, hiszen az adott kor egyik legismertebb felvételét annak idején Nem leszek a játékszered címmel adta elő Kovács Kati. Palya Bea albumán természetesen ez a dal is helyet kap, akárcsak az Add már Uram az esőt, a Megáll az idő, a Késő bánat, a Most már utánam a vízözön, valamint a Nem akarok mindenáron férjhez menni.

- A régi idők dalainak ötlete a tavalyi táncdalfesztivál-koncerteken jött elő bennem - mondta Palya Bea. - Énekeltem a dalok első sorait taxiban, barátoknak, családi összejöveteleken, és mindenki azonnal továbbénekelte. A szüleimet különösen szép volt látni, amint felvillantak egy-egy dal hallatán. A nosztalgikus retro-hangulat átérzése közben azt is láttam, hogy ez a dalkincs városi népzene, hiszen közösen énekelhető, ismert dalokról van szó, mégis mindenki a maga történetét hallja bele. Én is gátlástalanul kísérleteztem, játszadoztam a dalokkal, megnéztem, hogyan is vonatkoznak rám, hogyan tudom megtölteni őket tartalommal. Ebben Gryllus Samu zeneszerző volt társam. A hangzás legtöbbször népzenei világokat idéz, de sok más zenei hatás is ért minket, ez is hallható az anyagon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!