Bulivan

2010.01.08. 06:00

James Blunt volt az elmúlt évtized legsikeresebb előadója Nagy-Britanniában

Az eladási eredmények szerint a katonai pályáját énekesi karrierre felcserélt James Blunt volt az elmúlt egy évtized legsikeresebb előadója Nagy-Britanniában. Az angol énekes 2005-ben megjelent Back To Bedlam című nagylemezéből 3,2 millió példány fogyott a szigetországban.

Gyuricza Ferenc

A legkelendőbb albumok listáját az Official Charts Company nevű szervezet állította össze. James Blunt albumát Dido 1999-ben megjelent nagylemeze, a No Angel követi mintegy hárommillió példánnyal, a harmadik pedig Amy Winehouse lett a Back To Black-kel. A negyedik helyre Leona Lewis került a Spirit című albummal, ötödik pedig a White Ladder címet viselő David Gray korong lett.

A tízes listára felkerült a The Beatles válogatásalbuma, az 1 is, majd újra Dido következik, ezúttal a Life For Rent című nagylemezzel. A nyolcadik helyen a Coldplay végzett az A Rush Of Blood To The Head című kiadványával, ezt a Scissor Sisters azonos című nagylemeze követte, a tizedik helyen pedig a Take That végzett a Beautiful World-del.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!