Bulivan

2013.02.06. 17:21

Magyar gitáros sikere: Szűcs Gábor lett a 29. nemzetközi bluespárbaj győztese

Memphis - Minden idők legnagyobb magyar sikerét könyvelhetik el a hazai bluesrajongók. Little G. Weevil, azaz a 36 éves Szűcs Gábor nyerte a Memphisben a napokban véget ért 29. nemzetközi blues fesztivál szólóduó kategóriáját.

Szűcs Gábor magyar idő szerint február 3-án hajnali 3 óra körül vehette át a díjat a memphisi Orpheum Színház nagytermében, ami mellett megkapta a legjobb gitárosnak járó címet is, szintén a szólóduó kategóriában.

A Lángoló gitárok című internetes lap beszámolója szerint 17 országból több mint 250 előadó és zenekar nevezett a Memphis (Tennessee, USA) legendás Beale Streetjén zajló 29. nemzetközi bluespárbajra (29th International Blues Challenge).

A világ első számú blues zenei versenyén 17 helyszínen, két napon át tartó elődöntőkből 100 előadó vagy zenekar jutott a pénteki középdöntőbe, ahonnan két kategóriában zenekar ill. szólóduó mindössze tizenhatan jutottak a szombat délután kezdődött döntőbe, köztük a magyar Little G. Weevil is. Little G. Weevilt az Atlanta Blues Society nevezte be a versenyre.

A zsűri közöttük a blues legenda, Muddy Waters fia, Big Bill Morgenfield a szólóduó kategóriában versenyző nyolc döntős közül, Little G. Weevilnek ítélte az első díjat, aki győztesként 2000 dollárt, egy sajtópromóciós csomagot és több nemzetközi fesztiválon való fellépési lehetőséget kapott. Kategóriája legjobb gitárosaként egy Saint Blues Cigar Box gitárral lett gazdagabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!