Bulivan

2009.12.03. 08:30

Nyolc év után jelentkezett új albummal a Perfect Symmetry

Elkészítette második nagylemezét az eredetileg Pécsről származó, progresszív rock és heavy metal zenét játszó Perfect Symmetry együttes. A zenekar alaposan kiéheztette rajongóit, hiszen a Szabad akarat című korongra nyolc évet kellett várniuk.

Gyuricza Ferenc

A 13 dalt tartalmazó album felvételeire Friskó Péter és Varga Zoltán irányítása mellett két helyszínen, a Fidó Hangstúdió és az érdi Bakery Stúdióban került sor 2008-2009-ben. A lemezen a zenekar jelenlegi öt tagja, a gitáros Kusinka Tamás és Cselényi Ferenc, a basszusgitáros Szkróbó Szabolcs, a billentyűs Kovács Péter, valamint a dobos Mester Bálint mellett vendégként három korábbi társ, az énekes Friskó Péter és Sudár Anita, valamint a dobos Szende Balázs is hallható.

A Perfect Symmetry 1995-ben alakult, ám a sorozatos tagcserék - főleg az énekesek váltása miatt - az első lemezük csak 2001-ben jelent meg. Az ezt követő időszakot újabb tagcserék jellemezték, ám 2008-ban már eltökélte magát a zenekar, hogy nekikezd az újabb album felvételeinek. A tudatos munka meghozta a várt eredményt: az igényes progresszív rockot és heavy metal zenét játszó formáció az idei év egyik legjobb magyar albumát készítette el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!