Bulivan

2011.02.25. 09:14

Paul McCartney balett-előadáshoz ír zenét

A Beatlestől immár a balettig terjed Paul McCartney repertoárja, a zenész hamarosan elkészül első, táncdarabhoz írt zenekari művével, amely a New York-i balett egyik előadásához szolgál majd kísérőzenéül.

MTI

A Beatles egykori tagja csütörtökön beszélt arról, hogy együttműködik Peter Martins balettmesterrel, a New York City Ballet társulatának vezetőjével. A közös darab bemutatóját szeptember 22-én ünneplik, a mű címe Ocean's Kingdom.
   
"Mindig is érdekeltek új területek, amelyeken korábban még nem dolgoztam" - fogalmazott internetes oldalán McCartney. "Nagyon izgatottá tett az ötlet, miután találkoztam Peterrel, és visszatértem, Angliába, rögtön nekivágtam a munkának, és most már az utolsó hangjegyeknél tartok" - írta.
   
A zenész szerint ezúttal nehezebb dolga volt, mint a dalok írásakor, mert félelmet, szerelmet, dühöt, szomorúságot kellett vinni a zenébe.
   
Martins és McCartney 2010-ben határozta el, hogy közös munkába kezdenek. "Mint generációm minden tagja, én is úgy nőttem fel, hogy a Beatles rajongója voltam" - mondta Peter Martins. "Tudtam, hogy szívesen ír klasszikus zenét, így megkérdeztem, hogy lenne-e kedve együttdolgozni a New York-i balettel" - emlékezett vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!